פטריות ממולאות גבינה ואגוזים
10 פטריות שמפיניון, גדולות במיוחד
למלית:
30 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
200 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, פרמזן, אמנטל, עיזים)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
1/2 צרור עירית, קצוצה
2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים; או פסטו
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן דק; שומרים את ראשי הפטריות למילוי.
2. ממיסים במחבת את החמאה בשמן הזית, מוסיפים את רגלי הפטריות והבצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערה ומצננים.
3. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
4. ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת.
5. אופים כ-15 דקות עד שהמלית מזהיבה והפטריות מתרככות. מגישים חם לצד סלט ירוק.