עגיות נימוחות,שילוב נהדר בין ממרח תמרים לאגוזי מלך. נסיתי כל מיני מתכונים של בצק פריך לרולדות והתוצאה של המתכון הזה היא המוצלחת ביותר לטעמי.
חומרים (ל- 4 גלילות)
560 גר\' קמח (4 כוסות)
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
100 גר\' סוכר (1/2 כוס)
1 גביע אשל
100 מ\"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
100 גר\' חמאה רכה
מלית
1 גביע ממרח תמרים
150 גר\' אגזוי מלך קצוצים
אופן הכנה
לערבב יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד,לחלק ל- 4 כדורים,לעטוף בנילון נצמד ולשים במקרר לפחות לשעתים. אני מכינה את הבצק יום קודם וזה יוצא נפלא.
לרדד עיגול של בצק למלבן ברוחב 15 ס\"מ ובאורך 25 ס\"מ.
למרוח 1/4 מגביע ממרח התמרים על גבי העלה ולפזר מעל 1/4 מכמות אגוזי המלך הקצוצים.
לגלגל לגלילה מהדוקת ולהניח בתבניר אפיה גדולה. כך להמשיך עם שלושת כדורי הבצק הנותרים.
להעביר את הגלילות למשך 20 דק\' למקפיא ולחמם תנור ל-180 מעלות.
להוציא את הגלילות מן המקפיא לאחר 20 דק\', עם סכין חד לסמן חתכים בגלילה (חצי גובה הגלילה ולא עמוק מידי את החתכים) במרווחים של 3 ס\"מ .לאפות כ- 25 דק\' עד שיקבלו צבע זהוב יפה.
לאחר שהוצאנו מהתנור את הגלילות ,לחתוך אותן לפרוסות בעזרת סכין חד ולא משונן.
לאחסן את הגלילות ,אלחר שהתקררו היטב,בקופסא אטומה.
dvora30
תודה
אפרת_זיו
אויש זה נשמע מעולה. השילובשל אגוזי מלך עם תמרים הוא אגדה. גם סתם ככה לקחת תמר לגלען אותו ובמקומו להניח אגוז. חלום. והשילוב מביא לפירוק איטי יותר של הסוכר בגוף.
peri104
קדימה אפרת תנסי להכין ספרי איך יצא...