עוגת גבינה ללא אפייה ועם פתי בר שוקולד
נראית נהדר, טעימה מאוד וכל כך קלה להכנה. חשוב להכין 4 שעות מראש לפחות, כדי שהעוגה תהיה במיטבה.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס\"מ:
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד
100 גרם חמאת “תנובה\" מומסת
1 כף אבקת קקאו
1 כף סוכר
לעוגה:
2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת נפוליאון\" קולאז’\" בטעם טבעי
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
1/4 כוס מים רותחים
8 גרם (2 כפיות) אבקת ג’לטין
2 מיכלים (500 מ\"ל) שמנת מתוקה 32% \"השף הלבן\"
1/4 כוס סוכר
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן הכנה:
1. מכינים את הבסיס: מפוררים ביסקוויטים בעזרת מערוך בשקית ניילון, או טוחנים במעבד מזון. מעבירים לקערה.
2. מוסיפים חמאה מומסת, קקאו וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. מקפיאים לחצי שעה.
3. מכינים את העוגה ומגישים: מערבבים גבינה, מיץ לימון, תמצית וניל ואבקת סוכר בקערה לתערובת אחידה.
4. מערבבים מים רותחים עם אבקת ג’לטין עד להמסה, יוצקים לתערובת הגבינה דרך מסננת ומערבבים.
5. מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים על בסיס השוקולד, מכסים בניילון נצמד, מעבירים למקפיא לשעה ואחר כך למקרר ל-3 שעות לפחות.
6. לפני ההגשה: מקשטים בקקאו, טובלים סכין במים חמים ופורסים למנות.
טיפ: לעוגה גבוהה ומרשימה (כמו בתצלום) מכינים בתבנית בקוטר 22 ס\"מ.
אפרת_זיו
חג שבועות חג קשה לגזרה. מזל שאני לא משוגעת על עוגות גבינה :)
peri104
זה החג שאני הכי אוהבת