מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
25/04/13 22:08
1 תגובות

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

מתכון לפשטידה שמראה פשוט אבל טעמה משגע. מתכון מהיר לשבועות

4 בטטות בינוניות, קלופות

3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

250 מ\"ל שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

1 קוטג\'

3 ביצים

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס קמח

2 כפות קמח תירס לפולנטה (לא קורנפלור!) – לא חובה

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מלח, פלפל ומוסקט ומניחים בסיר.



2. יוצקים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.



3. מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים מלבד קמח התירס. מוסיפים את תוכן הסיר אחרי שהתקרר מעט ומערבבים בעדינות.



4. מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס\"מ ומפזרים למעלה את קמח התירס. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.


תגובות

dvora30
26/04/13 12:11

תודה, אוהבת בטטות