מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
26/04/13 22:57
11 תגובות

לפני למעלה משנה נתקלתי בכתבה הזו של מנתח לב ותיק בארה\"ב.

זה היה מספר חודשים אחרי שאימצתי את התטנה דלת הפחממות עקב הסוכרת.

להלן קישור לכתבה.

http://www.sott.net/article/242516-Heart-Surgeon-Speaks-Out-On-What-Really-Causes-Heart-Disease

אני תמיד מעדיף את מי שראה את הדברים בעיניו על תאוריות.

מכוון שבמשפחה המורחבת שלי יש לא מעט שהאריכו חיים, אני מקווה מאד שיחד עם עזרה של תזונה

ופעילות גופנית גם אצלי זה יצליח.

אלו שהאריכו חיים אכלו מה שאכלו לפני 40 שנה ויותר וזה מה שממליץ הד\"ר בכתבה שהבאתי.

אני ממשיך בדרך הזו, למעט כמה עשרות שנים שאכלתי לפי פרמידת המזון המקובלת ע\"י הזרם המרכזי.

מקווה שהחזרה (לפני כשנתיים) לדרך הנכונה (לפי הבנתי) כמות דלה של פחממות תתקן את הנזקים

שגרמתי לעצמי והסוכרת בראשם.

היום יש לי סוכרת אבל עקב התזונה אינה באה לידי ביטוי כבר קרוב לשנתיים ללא צורך בתרופות.

כף לחיות ושווה את המאמץ.




תגובות

ד--ר-יעקב-בן-שאול
מנהל קבוצה
27/04/13 11:23

אני בעד כל מה שכתבת. ומבקש להביא מתוך הדברים הדגשים:
1. החלק הכי חשוב נמצא בסוף הטקסט. את באופן אישי הסגת לאחור סוכרת על בסיס תזונה, בפועל תוך שימת לב לערכים הגליקמיים של המזון ("דיאטת דלת פחממות"). זה נכון, זה אפשרי!
2. בקשר למאמר ואחרים בעלי כיוון דומה: צריך להבין שבזכות העליה בתוחלת החיים קיבלנו גורמי סיכון ותמותה - כמו סוכרת ושומנים בדם - שלפני כן לא היו קיימים. למה? כי אנשים מתו קודם לכן, בעוד עכשיו, לדוגמא, הם עברו צינתור.
ב ר ו ר שיש לחשוב בנושא הבריאות באופן המותאם להווה ולחפש פתרונות יצירתיים, לדוגמא לחקור עוד ועוד את מרכיבי התה הירוק. אבל, לא ניתן לשלול על הסף את המחקר הקונבנציונאלי, בערגה למה שהיה בעבר. לומר שמי שמאריך חיים הוא מי שאוכל את מה שבישלו לנו לפני 40 שנה זה כמו לכתוב בואו נתעלם מד"ר גוזף גולדשטיין (פרס נובל 1985 בעניין הכולסטרול) והמהפכה שנוצרה בעקבותיו למודעות ולקשר שומנים ומוות.

מינרבה1
27/04/13 11:35

דעה אפיקורסית ?

דעות עד אין סוף...

בעיני, יש חשיבות לאיכות חיים, פחות שנים ויותר איכות.

בלי תרופות, בלי כאבים, בלי בדיקות, בלי שקילות, בלי...להתעסק כל היום עם בעיות בריאות...
יתכן שהאשמה היא בחינוך אשר לא דאג להפנים את הצורך.
אולי האשמה היא במה שרואים בטלויזיה , אבל אסור לנגוע, אז בשביל מה לעורר את התאבון ?
שעורי ספורט וכו' אשר עולים הרבה כסף ודורשים הרבה זמן.
ואם חס וחלילה חלית, קשה למצוא סיוע , צריך להאבק, והמאבק בעצמו מעצים את המחלה.
מה עדיף ?

rivka
27/04/13 14:30

אורח חיים בריא ,כן, ויש גם חומצות אמינו ומינרלים וגם מיצוי רימונים בשלמותם וכמובן ספורט

מינרבה1
27/04/13 15:26

רבקה, חיים בריאים משך שנים וחטפתי שתי מחלות קשות,

מינרבה1
27/04/13 15:33

המשך...ולכן , הפסקתי להאמין, מה גורם למחלות ? תיאוריותתת...מהי האמת ? מה הפתרון ?מחפשים...

rivka
27/04/13 18:27

היי מירנדה,את עושה את כל שביכולתך ומאמינה בכל ליבך שיהיה טוב. ו......כך יהיה

דאפי
27/04/13 18:43

שלום לך דר' יעקב בן שאול
ביתי רקפת מ-" מתנה לחיים "פיתחה שיטה לפעילות גופנית לגיל השלישי ונותנת הרצאות במרכזי דיור ואירגונים של הגיל השלישי להארכת איכות חיים בגיל השלישי כדאי מאד שתיהיה איתה בקשר במייל
rakefetm5@gmail.com

אני עצמי בגיל השלישי ושיניתי אורך חיים מאז שלמדתי את השיטה
יום טוב וחג שמח
פנינה

ד--ר-יעקב-בן-שאול
מנהל קבוצה
27/04/13 18:58

לפנינה. אני אשמח לכל תובנה שתעלה כאן וממנה נוכל ללמוד עוד על איך להאריך חיים. בוודאי שכולנו נשמח לקבל טיפים ממי שהוא בעל ניסיון ומרצה "לפעילות גופנית של הגיל השלישי". ובכלל, איזה כיף לרקפת שיש לה אמא כמוך שחושבת עליה.

denur1
27/04/13 23:40

היום יש שתי מדינות שנתשו את פרימדת המזון המקובלת ב-40 השנים האחרונות. שבדיה ונורווגיה ממליצות לאזרחים שלהן על התזונה דלת הפחממות.
יקח כמה שנים ונראה איך זה ישפיע אצלן.
ברור שעודף שומן בגוף מאד לא רצוי, הויכוח בין מומחים מה גורם לעודף שומן בגוף, אכילה מרובה של פחממות או אכילת שומן. בנתיים ממה שאני רואה במחקרים תזונה דלת פחממות מטיבה עם רמת השומן בדם וגם גורמת לירידה במשקל אפילו אם במקום הפחממות עולה מעט אחוז השומן בתזונה.
חשוב לאכול כמה שיותר מזון טבעי לא מעובד ולהמעיט במזון מעובד וככלל לא רצוי לאכול מעבר לצורכי הגוף. אין תזונה אחת שמתאימה לכולם אך יש דברים שמזיקים לחלק גדול של האוכלוסיה, ברור שהתקדמות הרפואה הביאה עליה בתוחלת החיים, האנטיביוטיקה והכרורגיה בעיקר מנגד אחוז החולים במחלות לב סרטן וסוכרת נמצא בעליה וירידה בגיליים המקבלים את המחלות, כך שיש התקדמות מצד אחד אבל נסיגה מצד אחר.

עמית-אלתם
28/04/13 11:48

אני מבקש מהמומחה התייחסות לכך שכאן מומלצת תזונה "פלאו" שהיא עמוסה בשומנים וחלבון מהחי קל לדבר על חיות אוכלות עשב אך מעשית זה בלתי אפשרי, הפרות המודרניות מלאות בשומן אומגה 6 ואין להן כמעט אומגה 3 והן מלאות בהמון שומן ואנטיביוטיקה כנ"ל התרנגולות ,הדגים הם דגי בריכות, אין לנו יותר את החיות שגדלו בטבע הבריא והנקי, מניסיון של ידידים מ"שיקום לב" תזונת פלאו הרעה את מצבם, המעט שהיו מסוגלים להתמיד בתזונה הצמחונית לפי שיטת דין אורניש,המון ירקות רק פחמימות מורכבות ,ללא שמן נוזלי בכלל מלבד מעט מאוד שמן זית כתית וכמוסות שמן דגים(שומן 10% מהדיאטה)אין בכלל מזונות מתועשים מעובדים, הליכה שעה ביום,פגישה קבוצתית פעם בשבוע, שיפרו את מצבם בצורה משמעותית, ידיד שעמד בפני ניתוח מעקפים ,הצליח לפתוח את עורקיו לאחר שנה ב"היגיינה טבעית" בכלל שיטת דין אורניש מוכרת על ידי הביטוחים הרפואיים בארה"ב ,הראו לי מכון שמטפל בתזונת פלאו ומוכר על ידי חברות הביטוח בארה"ב, אצלם אין בירבורים ,שיטה חדשה או מחודשת תקבל כיסוי רק במידה ויש הוכחות חותכות

ד--ר-יעקב-בן-שאול
מנהל קבוצה
28/04/13 18:02

שוב, לא מתכוון לתת ציונים לדיאטות. אני אישית לא חושב שאכילת יותר בשר ומוצרי חלב הם פתרונות בריאותיים שניתן לתקף אותם מחקרית. להפך!