מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
02/05/13 1:14
1 תגובות

קיש ברוקולי וגבינת עיזים

מרכיבים :החומרים לתבנית קיש בקוטר 28 ס\"מ:

לבסיס:

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל

175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית סוכר

1 ביצה

למלית:

1 תפרחת ברוקולי בינונית חתוכה לפרחים קטנים

3 ביצים

1 מיכל (250 מ\"ל) שמנת לבישול 15%

1 גליל גד עז חתוך לקוביות בגודל 1 וחצי ס\"מ

2-1 שיני שום כתושות

1/4 כוס עירית קצוצה גס

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.

2. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס\"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים 10 דקות.

5. מכינים את המלית ואופים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים ברוקולי 3-2 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.

6. טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס.

7. אופים 35-30 דקות, עד הזהבה והתייצבות.

8. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.


תגובות

dvora30
02/05/13 12:05

תודה