מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
02/05/13 1:19
0 תגובות

לזניה טעימה, נדיבה ושמחה של השף יעקב אלפסי שהכנתה פשוטה ומהירה. מחמאות מובטחות

מרכיבים

חומרים לתבנית פיירקס 30X22 ס\"מ:

9 דפי לזניה יבשים

קופסת רסק עגבניות (800 גרם)

4 כפות שמן זית

שן שום כתושה

כף טימין טרי

חציל פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס\"מ

סלסלת פטריות, מנוקות ופרוסות דק

3 עגבניות פרוסות לרוחבן לרוחב כחצי ס\"מ

כוס עלי בזיליקום טריים

200 גרם גבינת ריקוטה גד

200 גרם גבינה בולגרית 5% גד

200 גרם מוצרלה מגורדת גד

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג

2. מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הטימין, שן השום, המלח והפלפל.

3. משמנים קלות את תבנית הפיירקס. מניחים 3 עלי לזניה זה לצד זה. מורחים עליהם שכבת רסק עגבניות. מניחים מעל את החצילים והפטריות. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים מעל. מניחים 3 דפי לזניה נוספים ומהדקים בזהירות

4. מסדרים את השכבה השנייה: מורחים על דפי הלזניה שכבת רסק עגבניות. מניחים את פרוסות העגבנייה, הריקוטה והטימין. מניחים מעל את יתרת דפי הלזניה ומהדקים בזהירות

5. מורחים על גבי דפי הלזניה שכבה נדיבה של רסק עגבניות. מפזרים את עלי הבזיליקום ומעליהם את המוצרלה המגורדת

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה


תגובות