קרם גבינת שמנת עם פירות יער וביסקוויט פיסטוקים מתוך \"שף\"
המרכיבים:
לקרם הגבינות
4 חלמונים
7 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 מכל (250 מ\"ל) שמנת מתוקה, מומלץ מחלב כבשים
לרוטב פירות היער
1/2 כוס פטל שחור, טרי או מוקפא
1/2 כוס אוכמניות, טריות או מוקפאות
לבישול פירות טריים:1/4 כוס מים מיץ מ1/2 לימון
לביסקוויט הפיסטוקים
1 כוס קמח מלא
1 כוס (100 גרם) פיסטוקים טחונים
1 כף דבש
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה, טרופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
ההכנה:
1. קרם הגבינות: מקציפים את החלמונים ואבקת הסוכר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את המסקרפונה והשמנת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקבלת קרם אחיד. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אפשר עד יומיים).
2. פירות היער: שמים בסיר את הפירות המוקפאים ומבשלים עד שהנוזלים רותחים. אם מבשלים פירות טריים, מוסיפים 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומוסיפים את מיץ הלימון. מצננים לטמפרטורת החדר (ואפשר להכין עד יום מראש ולאכסן במקרר).
3. הביסקוויט: שמים את כל מרכיבי הביסקוויט בקערה (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) ולשים לבצק אחיד ורך שאינו דביק. עוטפים את הבצק ומאחסנים שעתיים במקרר.
4. מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כחצי ס\"מ. חותכים לריבועים בגודל 5 ס\"מ ומניחים בתבנית. אופים כ-20 דקות, עד שהביסקוויטם משחימים. מוציאים ומניחים לצינון (אפשר להכין עד יום-יומיים מראש).
6. הרכבת המנה: מעבירים את קרם הגבינות לשק זילוף. מניחים בתחתית כל צלחת כף מרוטב פירות היער, מניחים ביסקוויט ומזלפים עליו מקרם הגבינה. חוזרים על סדר הפעולות עוד 3 פעמים (סה\"כ 4 שכבות) מניחים בעדינות כמה פירות בראש המנה ומגישים מיד.
מינרבה1
tasty