מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
08/05/13 13:13
2 תגובות

עוגת גבינה שוקולד



עוגה קרמית ומתוקה,קלה להכנה וקוצרת שבחים. מתאימה במיוחד לאוהבי שוקולד, וגם למי שנמנע מגלוטן.



המרכיבים: לבצק הקקאו הפריך

90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

30 גרם שקדים טחונים

8 כפות (80 גרם) קורנפלוור

3 כפות (20 גרם) קקאו כהה

4 כפות (30 גרם) פתיתי קוקוס

1 ביצה גודל M



למלית הגבינהה והשוקולד הלבן:

250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

1 מכל (250 מ\"ל) שמנת מתוקה

3/4 1 גביעים (350 גרם) שמנת חמוצה (אפשר גם 9% שומן)

170 גרם גבינת שמנת

170 גרם גבינה לבנה 9%

1/4 כוס 3 כפות (90 גרם) סוכר

1/2 3 כפות (35 גרם) קורנפלור

3 ביצים גודל L



לציפוי השוקולד המריר:

150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס 2 כפות (150 מ\"ל) שמנת מתוקה



אפשרות לעיטור:קלפי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות



1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את כל מרכיבי הבצק למעט הביצה. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד,ומאחסנים במקרר כחצי שעה.



2. מחממים את התנור ל- 175 מעלות (אין צורך לשמן את התבנית)



3. מקמחים משטח אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ-3 ס\"מ. מעבירים לתבנית ומרפדים היטב את התחתית. מחוררים במזלג ואופים כ-20 דקות. מוציאים ומצננים.



4. המלית: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים את השמנת המתוקה (במיקרוגל או על הכיריים)

עד רתיחה, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק.



5. שמים בקערה נפרדת את השמנת החמוצה, הגבינות, הסוכר והקורנפלור. מערבבים למרקם אחיד ללא גושים. מוסיפים את הביצים ואת קרם השוקולד הלבן, מערבבים היטב ומאחסנים כחצי שעה במקרר (לייצוב).



6. מחממים את התנור ל-175 מעלות.



7. יוצקים את המלית על הקלתית ואופים כ-50 דקות, עד שהמלית יציבה מאוד בהיקף ומעט רוטטת במרכז. מוציאים ומניחים לצינון.



8. ציפוי השוקולד: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים לקרם חלק ויוצקים על העוגה. מצננים במקרר לפחות 3 שעות (ועד יום יומיים).



9. אם רוצים, מכינים את קלפי השוקולד: ממיסים את השוקולד בזהירות לקרם חלק. מורחים אותו על נייר אפייה ומניחים עליו נייר נוסף. מגלגלים את הניירות לגליל ומאחסנים במקפיא כשעה. מוציאים ופותחים את הנייר- השוקולד יישבר לקלפים לא סימטריים. מניחים על העוגה. מגישים.



איך שומרים? עד 5 ימים במקרר.


תגובות

פזית
08/05/13 14:26

אני חייבת לנסות- נשמע נפלא

shayush
08/05/13 16:56

אז כשתנסי ספרי לנו איך יצא בתיאבון!