הכנת הפשטידה פשוטה מאוד: מערבבים את כל החומרים בקערה, מערבבים, יוצקים לתבנית, ואופים
החומרים לתבנית טארט או תבנית פיירקס:
300 גר\' גבינת מוצרלה קשה מגוררת
1 מכל שמנת חמוצה או יוגורט
4 ביצים
1 קלח תירס – מגלחים את השיניים לתוך אותה קערה
5-4 קישואים מגוררים וסחוטים היטב
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל בינוני – קצוץ דק
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
6-5 שיני שום קצוצות
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
צרור קטן של כוסברה קצוץ (מי שלא אוהב יכול לשים פטרוזיליה)
4-3 כפות פירורי לחם (לא יותר מדי כדי שהפשטידה לא תהיה יבשה)
מלח, פלפל שחור וגרוס, תימין טרי, מעט רוזמרין טרי קצוץ
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים בנייר אפייה תבנית קיש או תבנית אחרת בקוטר 26-24 (לא חשוב איזה).
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מעבירים את המסה לתבנית.
- אופים בחום בינוני כ-50-45 דקות או עד שפני הפשטידה מזהיבים-משחימים