מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
10/05/13 19:54
0 תגובות

לחמניות בריוש עם גבינת קשקבל ותרד



המרכיבים:

לבצק:1 ק\"ג קמח (מומלץ קמח ייעודי ללחם)

4 ביצים גדולות

1 כוס חלב קר

מעט מלח

1/2 כוס סוכר

מעט מלח

50 גרם שמרים טריים

100 גרם תרד חלוט וסחוט היטב (חשוב לסחוט טוב)

300גרם גבינת קשקבל מגוררת

300 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לציפוי: 1 ביצה טרופה, שומשום, פרג, וכד\'



1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, הביצים והחלב, המלח והסוכר ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. נותנים לבצק לנוח כחמש דקות, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את התרד וגבינת הקשקבל ולשים. מוסיפים בהדרגה את החמאה וממשיכים ללוש כעשר דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.



2. מקמחים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים במגבת וניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.



3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו. מחלקים את הבצק ל-15 יחידות (80 גרם כל אחת) ויוצרים כדורים. מניחים בתבנית להתפחה נוספת, במשך כשעה וחצי, עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואם רוצים מפזרים שומשום, פרג וכד\'.



4. מחממים את התנור ל-175 מעלות.



5. אופים את הלחמניות 25-30 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.



איך שומרים? עד יומיים -שלושה.


תגובות