מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
10/05/13 21:33
0 תגובות

בחג שבועות אנחנו עוטים על עצמנו את כל הלובן האפשרי:

לובשים לבן, אוכלים מגוון מוצרי חלב

והמקפידים שבינינו – הופכים את ערב החג ללילה לבן.

למה לבן?

על פי ספר הזוהר - הצבע הלבן מסמל נתינה, השפעה,

זה הצבע היחיד שלא \"לוקח לעצמו\" אנרגיה.

למה חלב? עם ישראל לאחר קבלת מתן תורה גילו

שכל כליהם אינם כשרים (לאחר שניתנו המצוות)

מה עשו? אכלו רק מאכלי חלב.

למה לילה לבן? ליל שבועות נקרא גם \"לילה דכלא\" –

הלילה של הכלה (עם ישראל).

וברוח הדברים עוגת גבינה עם שוקלד לבן

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

* ממטבחה של גרסיאלה *



המצרכים:



קלתית:

* 150 גרם ביסקווטים מפוררים

* 1/4 כוס אגוזי פקאן, קצוצים דק

* 3 כפות סוכר

* 2 כפות אבקת קקאו לא ממותק

* 100 גרם חמאה ללא מלח, נמסה ומצוננת



מלית גבינה:

* 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק

* 3/4 כוס שמנת להקפצה

* 500 גרם גבינת שמנת לא קרה

* 1 כוס סוכר

* 4 ביצים

* 1 כפית תמצית וניל



ציפוי שמנת חמוצה:

* 1-1/2 כוסות שמנת חמוצה

* 1/4 כוס סוכר

* 1 כפית תמצית וניל



קישוט:

* תלתלי שוקולד לבן וכהה



אופן ההכנה



קלתית:



1. מחממים תנור לחום בינוני 175 מ\'צ.

מורחים קלות בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 22 סמ\'.



2. מערבבים את פירורי הביסקווטים בקערה גדולה עם האגוזים, הסוכר והקקאו.

מוסיפים את החמאה הנמסה ומערבבים היטב במזלג.



3. מהדקים בתבנית אפייה ואופים כ- 10 דקות.



מלית:



1. ממסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת להקצפה, טורפים עד לתערובת חלקה ומצננים.



2. מקציפים את גבינ השמנת, שארית השמנת להקצפה, הסוכר והביצים במערבל - במהירות נמוכה

(מגרדים את הדפנות מדי פעם) לתערובת חלקה לגמרי.

מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הווניל ובוחשים עד שהמרכיבים נבלעים.



3. יוצקים את המלית בזהירות לקלתית הצוננת.

אופים כ- 60-65 דקות או עד שהמרכז מתחיל להתקשות ופני העוגה מתחילים להיסדק.

מוציאים מהתנור ומצננים כ- 15 דקות.



ציפוי:



1. מחממים את התנור גבוה (220 מ\'צ), מערבבים היטב את השמנת החמוצה, הסוכר ותמצית הווניל.

מורחים בזהירות שכבה אחידה על העוגה. מקפידים שלא ייזל מעבר.



2. לקלתית. מחזירים את העוגה לתנור.

אופים 7 דקות או עד שהציפוי מתקשה בשוליים.

מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ\' החדר.



קישוט:



1. מררדים שוקולד מריר על עוגת הגבינה.

מכסים ומקררים לפחות שעה לפני ההגשה.



2. ממש לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית ומסירים את הדופן.



3. מקשטים בתלתלי שוקולד לבן ומריר.

בזמן ההגשה משתמשים במרית משולשת כדי להוציא את הפרוסות.



4. שוטפים את הסכין אחרי כל חתך כדי לקבל פרוסות נקיות.




תגובות