קיש פילו אישי במילוי ירקות צבעוניים
המרכיבים:
1/4 כוס שמן זית
2 קישואים או זוקיני, מגוררים
2 גזרים, קלופים ומגוררים
2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק
1 חבילה (500 גרם) דפי פילו שלושת האופים
2 מיכלים (440 מ\"ל) שמנת ריצ\' בסיס לבישול והקרמה
4 ביצים1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות)
2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות משמן הזית, מוסיפים את הירקות ומטגנים על אש בינונית 4-5 דקות, או עד שהם מתרככים מעט. מניחים את הירקות לצינון בטמפרטורת החדר.
3. מורחים 3 דפי פילו במעט שמן זית ומניחים אחד על השני. חותכים אותם ל-9 ריבועים שיתאימו לגודל השקעים. מעבירים לשקעים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולות עם 3 דפי פילו נוספים.
4. טורפים היטב את השמנת והביצים. מתבלים במלח ובפלפל.
5. ממלאים כל שקע בכפית גדושה מהירקות. יוצקים עליהם בזהירות מהבלילה עד שכל השקעים מלאים. אופים 15-20 דקות, או עד שהמילוי התייצב לגמרי והבצק הזהיב. מוציאים ומגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מחממים ב-150 מעלות לפני ההגשה).
אפרת_זיו
אני זוכרת איך בתור ילדה הייתה לי בעיה עם המילה טורפים
:)
peri104
עד היום אני טורפת...משהו הילדה הזו :)