כיכר קממבר אפויה עם תאנים ואגסים ביין
המרכיבים: 2 כוסות יין מרסלה (או 1 כוס יין אדום 1 כוס מים 1 כוס סוכר)
1 אגס
4 דבלים או 2 תאנים
2 כיכרות (250 גרם כל אחת) גבינת קממבר, בטמפרטורת החדר
להגשה: 1/2 בגט, פרוס
1. שמים בסיר קטן את יין המרסלה ומביאים לרתיחה (אם משתמשים ביין, מים וסוכר-מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות, לצמצום קל). מוסיפים את האגס ואת הדבלים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים (תאנים טריות מוסיפים 3-4 דקות לפני סוף הבישול, שלא יתפרקו). מוציאים את האגס והדבלים, וממשיכים לבשל את היין עד שהוא מסמיך והופך סירופי. מניחים לצינון. חותכים את האגס לרבעים ואת הדבלים לרצועות (אפשר להכין את הפירות והסירופ עד יום מראש, לאחסן במקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני המשך ההכנה).
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. חותכים חור בקוטר 2.5 ס\"מ במרכז כל כיכר קממבר, כך שיגיע עד למחצית מעומק הכיכר. מניחים את הקממבר בצלחת עמוקה וחסינת חום. מחלקים בין הכיכרות את האגסים והדבלים. אופים כ-5 דקות, רק עד שהקממבר \"נפתחת\" בצלחת-מתרחבת ונמסה קצת.
4. ההגשה: מעטרים את הקממבר בסירופ היין ומגישים לצד הבגט.
ענתר
זוכרים אותי? אני זו מפתחתי במו ידי
אז לנו יש מתכון שחוזר כל שבועות
שמים כיכר קממבר, במרכז בצק עלים, ועופים אותה
שמים בתנור עד שמקבלים צבע זהוב
מעדן
ו5 דקות עבודה, ועוד פחות כי נותנים לבעל להכין
peri104
נשמע טוב.