מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
15/05/13 7:16
0 תגובות

קיש אמנטל ופטריות פורטבלו ושמפיניון



המרכיבים: 2 כוסות (280 גרם) קמח

150 גרם חמאה

1 ביצה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור



למלית: מעט חמאה או שמן לטיגון

1 בצל קלוף וחתוך לרצועות

1/2 ק\"ג פטריות פורטבלו, חתוכות לרצועות

1/2 ק\"ג פטריות שמפיניון, חתוכות לרצועות

1 ביצה

50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

150 גרם גבינת אמנטל, חתוכה לקוביות קטנות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל



1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה (או בקערת המערבל) ולשים לבצק אחיד. יוצרים צורת כדור, עוטפים ומאחסנים במקרר כשעה.



2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.



3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס\"מ. מעבירים לתבנית מהדקים לתחתית ולשוליים. מנקבים חורים במזלג ואופים כ-10 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ולא מכבים את התנור.



4. המלית: מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד השחמה. מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים 3-4 דקות, עד שהן מתרככות קצת. מסירים מהכיריים, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.



5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מצננים קלות ומגישים.



איך שומרים? עד שלושה ימים במקרר.



חג שמח ובתיאבון!


תגובות