קיש אמנטל ופטריות פורטבלו ושמפיניון
המרכיבים: 2 כוסות (280 גרם) קמח
150 גרם חמאה
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
למלית: מעט חמאה או שמן לטיגון
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
1/2 ק\"ג פטריות פורטבלו, חתוכות לרצועות
1/2 ק\"ג פטריות שמפיניון, חתוכות לרצועות
1 ביצה
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
150 גרם גבינת אמנטל, חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה (או בקערת המערבל) ולשים לבצק אחיד. יוצרים צורת כדור, עוטפים ומאחסנים במקרר כשעה.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס\"מ. מעבירים לתבנית מהדקים לתחתית ולשוליים. מנקבים חורים במזלג ואופים כ-10 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ולא מכבים את התנור.
4. המלית: מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד השחמה. מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים 3-4 דקות, עד שהן מתרככות קצת. מסירים מהכיריים, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מצננים קלות ומגישים.
איך שומרים? עד שלושה ימים במקרר.
חג שמח ובתיאבון!