23/05/13 13:52
1 תגובות
הקיץ כבר כאן ואיתו פירות העונה - מה דעתכם על עוגת שזיפים בחושה?
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
300 גרם (2 כוסות) קמח
200 מ\"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
4 גרם (1/2 כף) סודה לשתייה
170 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
170 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
1 כפית קינמון
4 ביצים
330 גרם (5 יחידות) שזיפים טריים, חתוכים לרבעים (אם אופים לא בעונה, ניתן להחליף בקופסת שזיפים משומרים)
עוגת שזיפים בחושה - אופן ההכנה1. אם משתמשים בשזיפים טריים - מבשלים אותם עם 100 מ\"ל מים ו-100 גרם סוכר, עד שהם מתרככים אך לא מתמוססים. מורידים מהאש ומצננים בצד.
2. הכנת הבלילה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את 2 סוגי הסוכר, השמן, הסודה לשתייה, הקינמון והקמח,
בתאבון.
מרווה
נראה קל להכנה וטעים. חסרות הנחיות לגבי :
חום התנור ומשך האפייה וכן אם אין שזיפים טריים אלא רק יבשים או משומרים .
עדנה