איפה פרי ?
כיסוני חצילים וגבינות
מאת: שפית מירי זורגר
דירוג הגולשים
כיסוני חצילים וגבינות
0
מצרכים
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
1 כף אבקת מרק עגבניות אסם
2 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מעושנת
1/3 כוס מים
1 ביצה שלמה
למלית:
2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
2 שיני שום
1 גמבה קצוצה
1 חציל קצוץ לקוביות
מעט מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק בצל אסם
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מפוררת
1/3 כוס שמן לטיגון
להברשה:
1 ביצה
לציפוי:
תערובת של 100 גרם שומשום לבן ושחור
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק: שמים את כל המצרכים מלבד הביצה והמים במעבד מזון, מעבדים עד לקבלת מסת פירורים, מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה במקרר כשעה.
2. הכנת המלית:
מטגנים במחבת את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, החצילים והגמבה ומטגנים עד להשחמה של החציל.
3. מתבלים קלות, מוסיפים את הגבינות ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי 0.5 ס\"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס\"מ.
5. בתוך כל עיגול מניחים כף מלית, מברישים במים וסוגרים לקבלת חצי עיגול.
6. מברישים בביצה ומקשטים בתערובת של שומשום לבן ושחור.
מעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה, או עד להשחמה
peri104
נשמע מצויין
אני מחפשת כל מיני מתכונים קטנים וקלים ליום שישי לקחת לחברים הביתה ולא בא לי להשקיע שעות במטבח ...