מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
09/06/13 20:28
1 תגובות

איפה פרי ?

כיסוני חצילים וגבינות

מאת: שפית מירי זורגר

דירוג הגולשים

כיסוני חצילים וגבינות

0



מצרכים

לבצק:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה

1 כף אבקת מרק עגבניות אסם

2 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

1/3 כוס מים

1 ביצה שלמה



למלית:

2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

2 שיני שום

1 גמבה קצוצה

1 חציל קצוץ לקוביות

מעט מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בצל אסם

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

100 גרם גבינה צהובה מפוררת

1/3 כוס שמן לטיגון



להברשה:

1 ביצה



לציפוי:

תערובת של 100 גרם שומשום לבן ושחור



אופן ההכנה

1. הכנת הבצק: שמים את כל המצרכים מלבד הביצה והמים במעבד מזון, מעבדים עד לקבלת מסת פירורים, מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה במקרר כשעה.



2. הכנת המלית:

מטגנים במחבת את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, החצילים והגמבה ומטגנים עד להשחמה של החציל.



3. מתבלים קלות, מוסיפים את הגבינות ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.



4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי 0.5 ס\"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס\"מ.



5. בתוך כל עיגול מניחים כף מלית, מברישים במים וסוגרים לקבלת חצי עיגול.



6. מברישים בביצה ומקשטים בתערובת של שומשום לבן ושחור.



מעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה, או עד להשחמה


תגובות

peri104
מנהל קבוצה
\"עליכם להשתלט על האירועים בחייכם, כדי להפוך את עצמכם לשלכם\" (פלונדה סקוט מקסוול)   מנהלת קבוצת תמיכה  בפייסבוק  לאנשים יקרים שעברו ומתעדים לעבור תהליך הרזיה כלשהו בחיים באמצעות בריאטריה . periroth77@gmail.com  
10/06/13 8:38

נשמע מצויין
אני מחפשת כל מיני מתכונים קטנים וקלים ליום שישי לקחת לחברים הביתה ולא בא לי להשקיע שעות במטבח ...