מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
24/06/13 8:33
0 תגובות

מתכון לעוגת לימון ופירות יער

חומרים (סיר פלא או קוגלהוף בקוטר 24)



100 גר\' חמאה רכה

100 מ\"ל שמן (1/2 כוס)

200 גר\' סוכר

4 ביצים מופרדות בגודל L

1 כף גרידת לימון

70 מ\"ל מיץ לימון (1/3 כוס)

250 מ\"ל יוגורט טבעי (אני השתמשתי ב- 1.5%)

280 גר\' קמח רגיל (2 כוסות)

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

150 גר\' פירות יער קפואים או טריים (אם קפואים לא מופשרים אלא ישר מהמקפיא)



זיגוג

100 גר\' אבקת סוכר

1 כפית מיץ לימון

3 כפות יוגורט טבעי



אופן הכנה

1.לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן היטב את התבנית. כשאני משתמשת בסיר פלא,אני גוזרת נייר אפייה לפי ההיקף של תחתית התבנית ,משמנת את התבנית ומניחה את נייר האפיה ושוב משמנת את הנייר ואת כל התבנית היטב ומקמחת. חשוב לנער מהתבנית את עודפי הקמח.

2.להקציף יחד חמאה ,שמן וסוכר לתערובת אחידה.להוסיף בהדרגה את החלמונים ואז את מיץ הלימון,גרידת לימון והיוגורט ולערבל לקבלת תערובת אחידה.

3.לנפות יחד קמח,אבקת אפיה וסודה לשתיה להוסיף את המלח ולערבב.

4.להקציף את החלבונים לקצף יציב.

5.להוסיף לתערובת החמאה המוקצפת את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים בפעמיים. לקפל ולערבב בעדינות רק עד קבלת תערובת אחידה. להוסיף את פירות היער ולקפל בעדינות. להעביר את התערובת לתבנית וליישר. לאפות כ- 45 דק\' לקבלת קיסם יבש.

6.לצנן את העוגה כ- 15 דק\' ולהעביר לצלחת הגשה. לתת לעודה להתקרר היטב לפני שמזגגים אותה..

7.הכנת הזיגוג - לערבב יחד אבקת סוכר, מיץ לימון ויוגורט לקבלת זיגוג נוזלי ומעט סמיך בעזרת כף .

8.לשמור את העוגה בקירור כשלושה ימים


תגובות