מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
24/06/13 8:35
0 תגובות

לחמניות קוטג\' עדינות ורכות ( באדיבות ויני הבלוגרית )

חומרים (ל-12 לחמניות)





450 גר קמח 11 גר\' אבקת גלוטן



150 מ\"ל חלב



25 גר שמרים טריים או 1 כף שטוחה שמרים יבשים



1 גביע קוטג\' (225 גר\')



1 כף סוכר



¼ כפית סודה לשתייה



45 גר (3 כפות) חמאה בטמפרטורת החדר

2 כפיות מלח



1 ביצה לבירוש

שומשום לפיזור



אופן הכנה

•לנפות יחד קמח ,אבקת סודה לשתיה וגלוטן. להוסיף פנימה את הסוכר ולערבב. לפורר פנימה את השמרים (אם הם טריים או להוסיף את השמרים היבשים) ולערבב.

•להוסיף את הקוטג\' ולהתחיל לערבל במהירות איטית,תוך כדי ערבול להוסיף את מחצית מכמות החלב ואת החמאה. להמשיך לערבל במהירות נמוכה-בינונית,להוסיף את המלח ואת יתרת החלב ולהמשיך לערבב עד שמתקבל בצק אחיד. להפסיק את פעולת המערבל ולתת לבצק לנוח כ-5 דק\' בקערת המערבל.

• לאחר מנוחת הבצק להמשיך לערבל במהירות בינונית כ-8 דק\' לקבלת בצק גמיש. להעביר את הבצק לקערה משומנת ולכסות בניילון נצמד להכניס לתפיחה במקרר לפחות ל- 4 שעות,אפשר עד לילה במקרר.

•להעביר את הבצק למשטח עבודה ולחלק אותו ל-12 חלקים שווים בגודלם. להחזיר את החתיכות למקרר,מכוסים בניילון נצמד כאשר כל פעם עובדים על חתיכה אחת של בצק. הבצק מאוד עדין ורך ולכן עובדים בשיטה הזו. יוצרים צורות שאוהבים מהבצק,ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה

•לאחר שהכנו את הלחמניות מניחים להכפלת הנפח,כחצי שעה עד שעה,תלוי אם המזגן עובד בבית ומה הטמפ\' במטבח.

•מורחים בביצה ומפזרים שומשום או כל ציפוי אחר שאוהבים.

•אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.זמן אפיה כ15 עד 20 דק\' . לאחר שהלחמניות מוכנות,מוציאים מהתנור ומצננים. אני אוהבת את הלחמניות ללא קרום קשה ולכן מייד לאחר הוצאתן מהתנור כיסיתי את הלחמניות במגבת מטבח נקייה למשך 10 דק\'.

•ניתן להקפיא את הלחמניות.



הערות והמלצות

1.ניתן להשתמש בקמח לחם במקום להוסיף גלוטן לקמח . למתכון הזה לא מתאים קמח רגיל בגגל הרכב החומרים שבו.

2.אם רוצים לחמניות גדולות יותר,רצוי לאפות בתבניות בהתאם לגודל הלחמניה כדי שלא ישטחו בזמן האפיה,בגלל שהבצק רך מאוד וזקוק לתמיכה בזמן האפיה כאשר הוא בכמות גדולה




תגובות