מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
יעל בשור

יעל בשור

מנהל קבוצה
20/10/13 17:02
15 תגובות

לקראת הסתיו שהגיע פתאום - מרקים. אנא שתפו במתכונים טעימים למרק.


תגובות

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
20/10/13 17:12

מרק ירקות עשיר
בוחרים איזה ירקות שאוהבים ומקפיצים אותם בקצת שמן בסיר גדול. אני מתחילה עם בצלים, גזרים וכרוב. אח"כ מוסיפה קישואים, סלק, דלעת או דלורית (או שניהם). קצת שום כתוש או שיניים שלמות קלופות. מי שלא אכפת לו להוסיף בשר למרק יכול להוסיף חתיכת גרון הודו או גב של עוף. מוסיפה מים קרים כדי כיסוי, כמה גבעולי סלרי עלים וצרור פטרוזיליה - אותם אני מוציאה אח"כ. כמו כן אני מכניסה פנימה בטטה שלמה. מתבלת במלח, פלפל ונותנת לזה להתבשל עד שהבטטה רכה לגמרי. מוציאה את הבטטה, מועכת אותה עם מזלג ומחזירה אותה לסיר, זה מעבה את המרק. מוסיפה מדליוני תרד קפואים, אפשר גם שעועית צהובה או ירוקה חתוכה קפואה, ברוקולי וכו'. אם יש אני מוסיפה גם 2-3 כפיות צ'ימיצ'ורי תוצרת בבית או 3-4 כפות סלט חצילים של אחלה, נותן טעם מעושן מדהים. מוסיפה כמה כפות רסק עגבניות בעיקר בשביל הצבע אבל לא חובה. זהו. בעקרון, כל ירק מתאים למרק הזה וגם אפשר לוותר על כל ירק. מי שמוסיף אפונה ו/או תירס, לקחת בחשבון שמדובר בפחמימה ולא בירק. מי שמעדיף להוסיף תפוח אדמה במקום בטטה, גם טוב, אני מוסיפה בטטה בגלל שיש לה ערך גליקמי נמוך יותר. כמובן שמי שרוצה יכול להוסיף בתחילת הבישול גם עדשים ו/או אורז מלא ויש לו ארוחה שלמה בסיר.
בתאבון.

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
21/10/13 11:05

מרק עדשים.
היום הכנתי מרק עדשים, לכבוד שני צמחוני.
בצל
2-3 גזרים
2-3 גבעולי סלרי
2 קישואים
5-6 שיני שום (אפשר לשחק לפי הטעם)
קצצתי היטב במעבד מזון, שמתי בסיר חם עם קצת שמן ואידיתי קלות. הוספתי כוס עדשים שחורים ומים כדי כיסוי, הרתחתי, כיסיתי, הנמכתי את האש ובישלתי עד שהעדשים היו מוכנות. הוספתי כף צ'ימיצ'ורי בשביל התיבול אבל אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים. מלח ופלפל. מי שאוהב יכול לאכול עם כף טחינה בצלחת המרק - מעולה.
בתאבון.

אפרת_זיו
21/10/13 11:08

נשמע טוב אבל החמסין של היום זימן לפי מלון :) יש עדיין מצוינים לעונה

וולדו
21/10/13 16:59

שידרוג של כל מרק ירקות: חתיכות קבנוס (או נקניקיות אם רוצים לפנק את הילדים) מבושלים היטב ישדרגו את המרק באופן פלאי!

בן-דויד
26/10/13 0:39

חשבתי להמציא את הצירוף הבא: אפונה, אבוקדו, ביצה ותפוח אדמה. איך נשמע לכם?

וולדו
27/10/13 11:12

נשמע לגמרי לא רע!

אפרת_זיו
27/10/13 13:11

אנחנו אוהבים מרק עדשים שנעשה עםהרבה מאד עדשים, בצל, סלרי, פטרוזיליה והמון המון כמון :)

וולדו
27/10/13 14:18

מרק עדשים סמיך הוא אחד הדברים...
אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה ואז זו בכלל חגיגה

מינרבה1
27/10/13 16:25

מרק עדשים
Maya Dr
אז ככה: המצרכים, בצל גדול, שני גזרים, 2 תפו"א גמבה אדומה אחת, פלפל נהריה אחד, קישוא, דלעת. זה הירקות שאני שמה, את כמובן יכולה לשים איזה ירקות שבא לך.

תבלינים: פפריקה מתוקה כפית 1 פפריקה חריפה רבע כפית כמון-כפית1 כורכום כפית גדושה, ואולי אפילו כפית וחצי. פלפל שחור-פחות מרבע כפית וכמובן מלח, לפי הטעם. ואבקת מרק עוף צח של קנור, הם הכי טובים לדעתי

וכוכב הסיר-עדשים ירוקות-שטופות.

אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, את הבצל והגזר(1) מטגנים יחד במשך כשתי דקות, עד שהבצל נהיה שקוף. לאחר מכן מוסיפים את כל התבלינים, ללא המלח, וללא אבקת המרק. מערבבים, ומוסיפים גם את העדשים הירוקות, בערך כוס וחצי. מערבבים ומוסיפים מים רותחים מהקומקום, וממשיכים לערבב במשך כמה שניות. אח"כ מוסיפים את כל הירקות ונותנים להם כמה דקות של היכרות, כמובן שהם יעשו זאת על אש בינונית. לאחר שהמים החלו לבעבע, מוסיפים מלח, ואבקת מרק לפי הטעם, מערבבים וטועמים כל כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים עוד מים רותחים עד למעלה, מכסים ומחכים עוד כמה דקות. המרק אמור להתבשל בים 50 ל60 דקות, תבדקי אם זה מוכן לפי הגזר- ב

בן-דויד
19/11/13 15:27

פעם בחתונה של מישהו שהדריך אותי בכתיבת סרטים קהילתיים קצרים, עם בחורה ברזילאית, היה מרק עדשים מיוחד סמיך מאד שהרשים אותי. פלטתי שטות ואמרתי שהאוכל צנוע. אחר-כך צחקו עליי כמה זמן בגלל זה.

בן-דויד
19/11/13 15:28

נדמה לי שפעם נכנסתי למסעדה וביקשתי משהו מוזר כמו: שיפודים, שקשוקה ומרק עדשים. דברים לא קשורים. זה קצת הצחיק את בעלת המסעדה. עכשיו אני חושב שזאת ארוחה לא רעה כי היא משביעה מאד.

בן-דויד
13/02/14 14:52

המרק האהוב עלי מרק תירס, אני אוהב כל דבר עם תירס. פעם הייתי קונה במסעדה מזרחית מרק וון-טון, זה מרק עם שני כיסונים ענקיים בתוכו. היה קצת קשה לאכול אותם כי היו ענקיים וחלק מהמרק.

בן-דויד
06/04/14 3:49

בימים האחרונים הגישו אצלנו מין עלים מיובשים או מטוגנים, לא הצלחתי לברר מהם אבל היו ממש טעימים מאד.

בן-דויד
02/05/14 19:09

אמרו לי שאלה היו עלי תה מיובשים, היו מאד טעימים. הערב היה הסלט שאני הכי אוהב בעולם: וולדורף. חבל שבחדר אוכל כל-כך טוב מגישים כל יום שלישי ארוחה גרועה של קוסקוס ודג.

בן-דויד
25/05/14 14:42

פעם הכנתי מרק ירקות בכירה ויצא נהדר, לא יודע איך זה קרה.