מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
יעל בשור

יעל בשור

מנהל קבוצה
05/11/13 15:54
5 תגובות

לכבוד יום הסכרת שחל בשבוע הבא, אנא, שתפו במתכונים שלדעתכם טובים לסכרת. תוספות שמורידות את הערך הגליקמי של מאכלים למשל. או סתם מאכלים שמתאימים לסכרתיים.

פירות למשל, אם אוכלים אותם בתוספת אגוזים או שקדים, זה מוריד את הערך הגליקמי של הפירות כי השומן שבאגוזים גורם לסוכר שבפרי להספג לאט יותר.

יש רעיונות נוספים?


תגובות

בן-דויד
06/11/13 13:25

אני מאד אוהב שקדים כי הם נותנים הרגשה אנרגטית, והייתה לי מרצה ידידה שאמרה לי שפירות יבשים נותנים אנרגיה. פעם היו נותנים לתלמידי תורה שקדים וצימוקים, גם אלתרמן השתמש בדימוי הזה.

בן-דויד
06/11/13 13:26

אגב, באגוזים ובשקדים יש חלבונים? המורה שלי לשיאצו אומר שחלבונים צריך לקבל רק קצת ופחמימות הרבה, אני מאמין שצריך לאכול בשר ולקבל הרבה חלבונים אבל אני לא מומחה אז זאת רק השערה.

חיחי
10/11/13 18:13

חיחי
אני שומעת כל כך הרבה על מה מותר ומה אסור
מדי פעם כותבים מאמר על מזון מסוים כמה הוא טוב למחלות מסויימות ובכלל וכעבור זמן מה יש מי שסותר אתו אותו מאמר. צריך דוקטורט כדי לדעת מתי לאכול מה.
אני בדעה שיש לאכול הכל במינון הנכון

בן-דויד
19/11/13 15:26

צריך לאכול בעיקר דברים טבעיים ובריאים כמו פירות וירקות, ופחות דברים שמנים ומתוקים. בכל-זאת, צריך ליהנות מהחיים. חשוב מאד גם לשתות הרבה מים.

ליה37
11/12/13 15:30

חברה לעבודה שחולת סכרת אמרה שמלפפון מוריד את ערכי הסוכר.
תמיד יש עימה שקית מלפפונים.
מעבר לכך שהמךפפון הוא ירק מדהים לדעתיץ