מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
05/12/13 13:04
1 תגובות

אז מה מתבשל לכם לסופש הקריר? :-/


תגובות

מינרבה1
05/12/13 16:54

עוגיות פיסטוק ללא קמח

עוגיות יפות ובריאות, מלאות בטעמים נפלאים של אגוזי לוז, פיסטוק ושקדים. פריכות מבחוץ ומעט דביקות במרכזן, בדומה למרקם של דובשנית.

חומרים (ל-30 עוגיות):
50 גרם אגוזי לוז טבעיים
60 גרם שקדים מולבנים
חצי כוס (100 גרם) סוכר קנים או לבן
2 חלבונים
גרידת תפוז
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
100 גרם שקדים טחונים
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית דבש
120 גרם פיסטוקים קצוצים קטן

הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים את אגוזי הלוז עשר דקות, מערבבים פעם אחת באמצע הקלייה. מצננים ומקלפים על ידי שפשוף בידיים. במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים שקדים, סוכר לבן וחלבון עד קבלת מחית חלקה. מעבירים לקערה קטנה. מוסיפים לקערת המעבד את החלבון הנותר, אגוזי הלוז, גרידת התפוז, סוכר חום, שקדים טחונים, חמאה ודבש ומעבדים היטב. מוסיפים את מחית השקדים ומעבדים קצרות. מעבירים לקערה, מכסים היטב ומקררים שעה במקרר. צרים כדורים קטנים, בידיים מעט רטובות, וטובלים בפיסטוקים עד שיהיו מצופים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה ומקפיאים לרבע שעה. מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים 30 דקות. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לכלי אטום.

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי".