איזה כיף, החורף כאן.... ואיך זה משפיע עלינו, הבשלנים? בעיקר במרקים, דייסות, חמין ואולי עוד מאכלים חורפיים. איזה מאכלים חורפיים אתם מכינים? הכנתי השבוע מרק מכרובית שנשארה לי חתוכה במקרר. חתכתי יותר מדי כרובית לסלט והחלטתי להכין ממה שנשאר מרק. לא היו לי עוד ירקות במקרר אז זה מה שיצא. היה מעולה.
מרק ירקות אחר.
כרובית חתוכה לחתיכות קטנות, להקפיץ במעט שמן, להוסיף על זה כמה שיני שום קצוצות. להקפיץ עוד קצת. להוסיף מים, 2-3 כפות רסק עגבניות, כמה מדליוני תרד קפואים, כחצי כוס תירס קפוא, חצי כוס אפונה קפואה, 2 כפות גדושות צ\'ימיצ\'ורי (אם אין אז לתבל בתבלינים שאוהבים עם קצת חריף), כמה גבעולי סלרי (שלמים, אני מוציאה אותם אח\"כ אבל אפשר גם לחתוך אותם לחתיכות), 3-4 כפות שיבולת שועל עדינה, מלח. להביא לרתיחה ולבשל מכוסה כ 20-30 דקות. לטעום ולתבל לפי הטעם.
בתאבון.
יעל בשור
לקראת ימים קרים במיוחד, מה מכינים?
הכנתי מרק ירקות גדול שאיתו נעבור את הימים הקרובים. לקראת שבת מתכננת להכין חמין כהלכתו.
שיהיה לכם חם
מינרבה1
מתכון ?
יעל בשור
מתכון למה, למרק?
מינרבה1
כן
יעל בשור
מרק ירקות.
כרובית חתוכה, ברוקולי חתוך וכרוב פרוס דק, לאדות בסיר גדול בקצת שמן. להוסיף כמה שיני שום כתושות, 2-3 גזרים, 2-3 קישואים חתוכים לקוביות, 2 סלק חתוכים לקוביות,הוספתי גם כמה קוביות דלעת (את רוב הדלעת אפיתי בתנור, אפשר לוותר על הדלעת) 3 כפות צ'ימיצ'ורי (אני מכינה בערך פעם בחודש ומשתמשת לכל מני מתכונים), 3 כפות רסק גבניות, ומים כדי כיסוי. להוסיף 4 גבעולי סלרי וחצי חבילת פטרוזיליה שאותם אני מוציאה אחרי 10 דקות בישול. להוסיף גם בטטה שלמה קלופה. לבשל את הכל כ 20 דקות. להוציא את הבטטה, למעוף אותה היטב עם קצת נוזלי מרק ולהחזיר לסיר. להוסיף קצת תירס סנפרוסט וקצת מדליוני תרד. מלח, פלפל שחור גרוס, ו3-4 כפות קוואקר דק. לבשל עוד כמה דקות, לטעום ולתקן תיבול.
יעל בשור
ולמי שרוצה - רוטב צ'ימיצ'ורי. מעולה לכריכים, תוספת לתבשילים, לתיבול ובכלל.
צרור פטרוזיליה (של שוק),
צרור כוסברה,
צרור בזיליקום,
פלפל ירוק חריף (עם או בלי הגרעינים, תלוי מה שאוהבים), לקצוץ דק דק, אפשר במעבד מזון בפולסים. להוסיף 4-5 שיני שום כתושות, מיץ מלימון או שניים, טיפונת סוכר, מלח, פלפל שחור, לערבב היטב. לשים בצנצנת ולכסות בשמן זית. אני מוסיפה בערך 4-5 כפות שמן זית. לערבב. לטעום ולתקן תיבול. אם אני מגישה אותו ליד בשר, אני לוקחת קצת רוטב, נגיד רבע כוס, קוצצת היטב עגבניה ומערבבת. תוספת מעולה לבשר. בתאבון.