מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
13/01/14 10:46
7 תגובות

השנה אני רוצה להוריד את הA1C שלי לפחות ב-1!!! (כרגע אני 7.4) והחלטתי כצעד ראשון לא לאכול אחרי השעה 6 בערב. זאת עצה עתיקה של רפואה סינית ואיכשהוא נראה לי שביום יותר קל להקפיד על אי אכילת לא-טוב. האם יש למישהוא כאן ניסיון עם הנושא של שעות האכילה?


תגובות

denur1
14/01/14 20:55

לא חושב שיש דרך קלה להתמודד עם סוכרת. רק אכילה דלה בפחממות עזרה לי לשלוט ברמות הסוכר. מידי פעם כשאוכל יותר פחממות (פעמיים שלוש בחודש) נעזר בחומץ תפוחים שנלקח לפני אותה אכילה זה מונע אצלי את עליה גבוהה של הסוכר.

תמורה-קייל
14/01/14 21:03

איך מגן חומץ התפוחים מפני עליית הסוכר?

יגאל-עמית
15/01/14 21:23

השפעת האוכל כולה שווה ל 1 ב A1C, ראה מסקנות של ד"ר מוניר ממונטריאול (כיום פרופסור בפריס) בפרוייקט ACCORD אין להם הסבר למה זה רק 1, אבל זה אחד הממצאים בפרוייקט. כלומר האוכל במקרה הטוב ביותר אם כיום אתה אוכל גרוע יהיה 6.4, ההשפעה הגדולה יותר זה על מה שנקרא גלוקוז הצום, תדאג לאכול בזמנים קבועים, ובמרווחים שווים עד כמה שאפשר, צום של 12 שעות מ 6 בערב ירע את המצב שלך, עדיף לאכול משהו (פחמימה עם שומן - פרוסה עם טחינה או אבוקדו) לפני השינה, כדי שתתעורר בבוקר עם ערכים נמוכים.

denur1
15/01/14 22:40

לא מכיר את המסקנות של ד"ר מוניר, אצלי ברגע שעברתי לתזונה דלת פחממות ה- A1C ירד במעט יותר מ- 2 , שוב חוזרים לדבר החשוב ביותר, כל אחד צריך לנסות על עצמו ולא להתבסס על מסקנות כאלו ואחרות.

יגאל-עמית
18/01/14 22:33

ה A1C מורכב משלושה חלקים (בסיסי, מהצום, ומהאוכל). האוכל הוא משפיע ב 1 גם אם יש 12 או 7, הבסיסי לרוב הוא בין 4 ל 6 ועכשיו תעשו את החשבון את מה צריך לשנות ככל שה A1C גבוה יותר יש לטפל בעיקר בצום (כלומר זמני הארוחות אלה יכולים להוריד גם ב 5 אם יש לך A1C 11 או 12), יש לי עוד כ 8 פוסטים להעלות לפני שאגיע להסבר של זה (בינתיים אני מחכה שיסדרו את האתר כדי שאוכל להמשיך בפוסטים)

denur1
18/01/14 23:37

אני לא שיניתי את זמני הארוחות רק התפריט השתנה מאד, אני כנראה לא מתאים לתאוריה שהתפריט משנה רק באחד. שוב ממליץ לכל אחד לנסות בעצמו, מצב הסוכרת (בסוג 2) שונה מאחד לשני וגם התגובות לא זהות לאותו תפריט. מה שבטוח זה שפחממות מעלות את רמת הסוכר לכולם אבל לא באותה מידה, משך הירידה מסוכר גבוה גם היא שונה. לכן אין מנוס מבדיקה של כל אחד לעצמו.
ד"ר ברנשטיין ממליץ לכל אחד לבדוק בכמה מעלים 5 גרם סוכר (כפית סוכר) את רמת הסוכר שלו כצעד ראשון ללימוד העצמי.
לא ד"ר ברנשטיין לא ד"ר מרקולה ולא ד"ר ניל ברנרד מיחסים חשיבות מיוחדת לזמני הארוחות, ד"ר ברנשטיין וד"ר מרקולה מדגישים את דלות הפחממות ואילו ד"ר ברנרד מיחס חשיבות בעיקר למניעת שומנים (הדרך שלו רק לסוג 2).
כנראה שיש עוד תאוריות שונות מהתאוריה שאתה מביא, יתכן?

יגאל-עמית
19/01/14 12:28

אני מציע לך לאכול בדיוק את אותה ארוחה (בדיוק אותה כמות פחמימות) בכל הארוחות ותגיד אם על אותו הגוף זה משפיע אותו הדבר. אם לא, זה אומר שהפחמימות זה קזינו לפי דבריך כי אין חוקיות. למה בבוקר רמות הגלוקוז בדם גבוהות יותר? למה העלייה גבוהה יותר בבוקר, וגם הצניחה מהירה יותר. האם זה אקראי? האם מצאת כבר את הקשר בין הפחמימות לגלוקוז בדם? תבדוק ותנסה לענות על השאלות האלה....