26/08/14 14:16
5 תגובות
שלום, שמחה להצטרף לקבוצה.
מצטרפת רגע אחרי ש\"ירדתי\" על חפיסת שוקולד שלמה חחח
אני נמצאת בתהליך של ירידה במשקל שנמשך כבר די הרבה זמן, בינתיים כבר ירדתי משמעותית במשקל כך שבהחלט יש גם הצלחות אבל בימים האחרונים, למרות רצוני מוצאת את עצמי נופלת למה שאולי אפשר לקרוא \"אכילה רגשית\". לא יודעת אם אפשר ממש להגדיר את זה כבולמוס אבל בהחלט אכילה מופרזת של ממתקים, בייחוד שוקולד על נגזרותיו השונות.
אשמח לעצות ורעיונות איך להתגבר על הדחף למתוקים (וכאמור בייחוד שוקולד).
לא בא לי להחזיר את הקילוגרמים שכבר הורדתי :)
ד"ר דינה ראלט PhD
אני אוכלת רק שוקולד כהה (מעל 70%) וללא סוכר ומצאתי שאין בעיה לאכול כמה קוביות שכן הוא לא גורר את הרצון לאכול עוד ועוד...
נטע5
תודה על התגובה ד"ר דינה.
היכן אני יכולה למצוא שוקולד 70% פרווה? לא ציינתי בפוסט אבל אני טבעונית ולא צורכת מוצרים מהחי. והאם כאשר השוקולד ללא סוכר הוא באמת מספק את החשק למתוק?
ד"ר דינה ראלט PhD
החשק למתוק זה משהוא שצריך לעודד, ואם כמה ימים לא מתייחסים אליו הוא מתפוגג...זה השוקולד שאני אוכלת והוא לא מכיל חלב http://www.falqui.it/view-prodotto.php?id=35
נטע5
מעולה. תודה רבה :)
עדי זוסמן RD
הי נטע.
קודם כל, כל הכבוד על התהליך של ההרזיה שאת עושה! אני מקווה בשבילך שהוא תהליך מבוקר, הדרגתי, מלווה לא רק בשינוי "חיצוני" של אכילה, אלא גם בשינויים "פנימיים" של מחשבות ותפיסות סביב האוכל והגוף.
עכשיו לשאלתך: החשק למתוק בעיניי הוא "מכסה" לצורך אחר, לפעמים למספר צרכים שאנחנו לא יודעים לפרש נכון ובטעות, או מתוך הרגל, מפרשים כצורך במתוק. למעשה, נדיר מאוד שבאמת הגוף שלנו מבקש סוכר. לכן, זה בסדר גמור לאכול משהו מתוק ובריא, אבל כדאי במקביל לברר מה באמת מסתתר מתחת לחשק הזה, לא רק להציע פתרונות דלי קלוריות. לפעמים זהו מתח, עייפות, חוסר איזון תזונתי ועוד סיבות שיכולות לגרום לתחושת "בא לי מתוק".
אם בוחרים לאכול מתוק, וכאמור - גם זה בסדר, במידה הנכונה לך, אני ממליצה על תמרים או משמשים אורגניים, כדורי אגוזים או שקדים טחונים עם צימוקים ומעט דבש וקינמון.
מה דעתך?
עדי