מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
10/09/14 19:15
4 תגובות

מג\"ר רונית מינקוב



מקורות לאומגה 3



אשמח מאוד להתייחסותך לטבלה אשר משווה את המקורות השונים.







בתודה


תגובות

שאול_
24/09/14 11:23

אין התייחסות?

שלום שאול , הטבלה שצרפת מהווה חומר שיווקי מסחרי , אין מקום בפורום זה לדון בחומר מסוג זה . שנה טובה ובריאה

שאול_
27/09/14 9:43

מג\"ר רונית מינקוב שלום

סליחה . כמובן לא הייתה בכוונתי להביא חומר שיווקי מסחרי ואין לי שום קשר כזה (לצערי) לחברה.
יש באמת בטבלה גוון של של שיווק מסחרי אבל אני מבקש להתעלם ממנו ואני אשאל זאת אחרת.
רופא אונקולוג אשר עוסק גם בתוספי תזונה הציע לי (אני מחלים מסרטן הלימפומה) להשתמש בשמן פשתן כבישה קרה כאחד האמצעים להקטנת הסבירות של הסרטן לחזור. הוא טען שזה עדיף על טחינת בבית של זרעי פשתן ואפילו צריכה מידית שלהם.
ואזי נתקלתי בכתבה עם הטבלה של שמן המרווה ואני מתלבט מה עדיף מבחינתי: מרווה או ציאה או פשתן?
יש הטוענים ששמן המרווה עדיף על פני שמני הפשתן או הציאה היות:
1. יציב ולא מתחמצן בקלות.
2. מכיל כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון.
3. מכיל Q10

ושאלתי האם עובדתית 3 היתרונות האלה נכונים?
האם יש חסרונות לשמן המרווה לעומת שמן פשתן או ציאה?

בתודה

שלום שאול,
כעת נח יותר להתכוון לעזור במענה שלי .
1.שמן פשתן מכבישה קרה מקובל להמלצה על ידי נטורופטים מסויימים כהגנה /מניעה/טיפול במחלות סרטן שונות . איני מכירה כל ספרות מקצועית התומכת בשימוש בשמן הזה למטרה שכזו ובכלל , כאשר אני רוצה להמליץ על שימוש בשמן פשתן אני ממליצה על שימוש בכמוסות המגנות על השמן מפני חמצון ומכילות גם נוגד חמצון למניעת התחמצנות של חומצות השומן הרב בלתי רוויות שבשמן.
2. כל חומצות השומן הרב בלתי רוויות (ביניהן אומגה 3 ואומגה 6 ) נוטות להתחמצן בגלל המבנה הכימי שלהן .
3. שמני צ'יה ומרווה מרושתת עשירים כמו הפשתן ב- (Alphalinolenic Acid (ALA המועדת לחמצון כאמור בסעיף 2.
4. פעילות נוגדת סרטן :
זרעי פשתן (זה לא שמן פשתן!)
נמצאו עם עדויות מסויימות ממחקרים הסתכלותיים, מעבדתיים ובחיות כמגינים / מונעים/ יכולים לטפל בסרטן השד, המעי והעור. אלו מחקרים מאד פרלימינאריים . הפעילות מיוחסת לחומרים שנקראים ליגננים ובאופיים הם בין השאר נוגדי חמצון .רק מחקר אחד מצא עדות ליכולת הגנה מסרטן של שמן הפשתן שלרוב לא מכיל ליגננים.
לא מוכר לי מידע הנוגע ללימפומה .
זרעי צ'יה ((Salvia Hispanica- נמצאו כבעלי פוטנציאל לעיכוב תאי סרטן בעכברים אך זהו ניסיון בודד מ 2007 שלא חזר או שודרג לבני אדם .
זרעי / שמן מרווה מרושתת לא נחקרו בחיות / מעבדה / בני אדם בצורה שפורסמה בעיתונות מקצועית מוכרת בהקשר לשום תחום בריאותי .

5. קיימת טענה ששמן המרווה עמיד יותר לחמצון משמן הפשתן אך מבלי לדון בנושא - זהו פרט טכני נטול ערך שכן בכל מקרה - גם עם עמידות יותר גבוהה לא רצוי להשתמש בשמן (פשתן, מרווה, צ'יה ).כמוסות שמן פשתן המיוצרות על ידי יצרן אמין מוגנות מחמצון בוודאי עד תום פג התוקף ואף הרבה אחריו .
6.CoQ10 בשמן המרווה ? החומר מיוצר בגוף החי !!!!

לסיכום - החיסרון העיקרי של שמן המרווה הוא העובדה שלא נחקר לתועלות כמו גם לנזקים הבריאותיים שהוא עלול לגרום.

לאף אחד מהשמנים המוזכרים לא קיימת תמיכה לשימוש כהגנה / מניעה/ ריפוי לימפומה .

מהיבט בריאותי יכולה להיות תועלת בשימוש בזרעי פשתן טחונים (טחון טרי / טחון ומאוחסן בפריזר)- מכילים סיבים תזונתיים, ליגננים וכעוד . הנטילה מחייבת שתיה מרובה של מים .

מקווה שקצת הארתי ,
רק בריאות והרבה .

מג"ר רונית מינקוב

שפר שרותי פרמקולוגיה ורפואה בע"מ
ייעוץ תרופתי אישי משולב, הדרכות והשתלמויות מקצועיות

098995187 0528803696 mnpharm@internet-zahav.net