מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
מינרבה1

מינרבה1

מנהל קבוצה
04/03/15 9:55
0 תגובות

אוזני-המן, הגירסה הטבעונית - רחל טלשיר



הבצק



צריך:



150 גרם קמח כוסמין אורגני



50 גרם קמח טפיוקה



50 גרם שקדים טחונים



50 גרם קמח מלא



קורט מלח



100 גרם שמן קוקוס



40 גרם שמן קנולה



60 גרם סירופ אגבה



הכנה:



1. שוקלים את הכוסמין, הטפיוקה, השקד הטחון, הקמח המלא והמלח אל קערת מערבל מזון נייח. מערבבים בעזרת וו ערבול (וו גיטרה) כ– 10 שניות.



2. שוקלים אל קערת המערבל את שמן הקוקוס (עליו להיות בטמפרטורת החדר של ימי החורף - 19 מעלות בערך).



3. מערבלים עד לקבלת מרקם חולי ללא גושי שמן קוקוס.



4. מוסיפים את שמן הקנולה וסירופ האגבה אל הקערה ומערבבים עד לקבלת גוש בצק. לאחר שהתקבל בצק ממשיכים לערבל כדקה.



5. מרדדים את הבצק בין שני גליונות נייר אפייה וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ( כ–26 עיגולים), מכסים חזרה בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל– 7–8 דקות.



6. בזמן המנוחה במקרר מכינים את המילויים.



מילוי תמרים ומי זאהֵר



צריך:



12 תמרי מג'הול מגולענים (כ– 240 גרם).



20 גרם מחית תמרינדי (להשיג בחנויות אסיאתיות)



1/3 כפית מי זאהר (תמצית מי פריחת הדרים - להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות מתמחות לאפייה): למדוד בעדינות ובזהירות, מוטב לתקן ולהוסיף עוד מאשר להפריז ולקלקל.



הכנה:



קוצצים את התמרים ולשים אותם ידנית עד לקבלת מרקם פלסטלינה, מוסיפים את מחית התמרינדי ומי הזאהר, לשים היטב וצרים כדורים בגודל 10 גרם. כ–26 כדורים.



מילוי אגוזים ותפוח עץ



צריך:



60 גרם חמאת אגוזי לוז (להשיג בחנויות טבע)



100 גרם שקדים טחונים



20 גרם סירופ אגבה



80 גרם תפוח סמיט (בינוני קטן) מגורר דק, מסונן וסחוט מהנוזלים.



הכנה:



לשים היטב וצרים כדורים בגודל 10 גרם. כ–26 כדורים.



ההרכבה:



1. מכסים מגש בנייר אפייה שעליו ניצור את אוזני ההמן.



2. בודקים שעיגולי הבצק התמצקו ונפרדים בקלות מהנייר. כעת נקלף עיגול אחד בכל פעם, נרככו בין כפות ידינו מספר שניות וכאשר הבצק מעט מתגמש מניחים כדור מילוי במרכזו.



3. מקפלים לצורת משולש ומניחים על תבנית האפייה. הבצק שהינו ללא ביצים ועם מעט מאוד גלוטן נוטה להיקרע ולכן יש לקפלו במשנה זהירות.



4. לאחר שיוצרים את כל אזני ההמן, מכניסים לתנור שחומם מראש ל–170 מעלות למשך 6–7 דקות בלבד, עד שהפינות מעט מזהיבות.






תגובות