מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
09/08/15 8:54
0 תגובות

מה אוכלים ילדים?

ילדים יכולים לאכול ירקות ופירות אם רק נדע להגיש אותם בצורה שהם התרגלו אליה. ליקטתי מס מתכונים מדהימים ברשת, לממתקים ומאכלים בריאים לילדים ומבוגרים כאחד בחודשי הקיץ.

חלק מהמתכונים מצריכים בלנדר חזק. הבלנדר הכי חזק הוא ויטמיקס אבל יש בלנדרים חיקוי לויטמיקס אפשר להשיג ברבע מחיר. לחפש בגוגל.

מתכון שלי, לדני טבעי וטעים מאד.

מצרכים:

בלנדר חזק

2-3 אגסים קטנים בינוניים

כף קקאו אורגני/דל שומן הטעם שלו מדהים

כף שמן קוקוס, אפשר מעט יותר אם אוהבים

3-4 תמרים, סוג מג'הול, הם מאד מתוקים

2 גבעולי סלרי, צריך בלנדר חזק

חופן עלי תרד שטופים. חשוב להכניסם רק אם יש בלנדר חזק כי אחרת הם מורגשים במרקם שלהם. הם מאד מזינים.

מי שרוצה מרקם של שמנת בשוקו/דני שלו יכול להכניס גם חופן אגוזי קשיו לא קלויים אבל זה ממש לא חובה.

מעט מים. מי שרוצה דני יכול להכניס ממש רבע כוס. מי שרוצה שוקו יכול יותר. תשחקו עם זה.



מערבלים את הכול, ותאמינו לי יוצא לכם דני מושלם, אפשר גם להכניס לתבניות של ארטיקים ולהקפיא, בתיאבון.



תפוח בחמאת שקדים:

חמאת שקדים זה מטבל שעשוי מ100 אחוז שקדים טחונים. הכי טוב זה של שקדימון שנמכר בכל סופר. מומלץ לחתוך תפוח לשים 2 כפות חמאת שקדים, שהיא שקדים טחונים ללא קליפה.



גלידת מנגו עם רוטב פיצפוצי שוקולד

2 מנגו בשלים קלופים

2 כפות שמן קוקוס

אפשר טיפה מים



מערבלים בבלנדר. אפשר גם בבלנדר לא חזק.

מוציאים ושמים במקרר. מי שהבלנדר שלו מרסק קרח עדיף להכניס מס קוביות קרח ולרסק.

בינתיים מכניסים לבלנדר: אגוזי פקאן, תמרים, קקאו, כפית שמן קוקוס. ומערבלים.

מגישים את הגלידה עם הרוטב. אפשר להכניס את מחית המנגו לתבניות של ארטיקים ואז לטבול ברוטב בנפרד.

זה מאד טעים. בשביל להפוך את זה למרקם חזק יותר אפשר לטחון את המנגו עם אגוזי קשיו אבל לדעתי עדיף לנסות להכין את הגלידה רק עם מנגו ושמן קוקוס.



גלידת שוקולד:

כוס קשיו לא קלויים

2 כפות קקאו אורגני/פולי קקאו לא קלויים

אבוקדו

2 תמרים

מים



מערבבים בבלנדר החזק קשיו מים וקקאו

מוסיפים את האבוקדו

מי שרוצה יכול להוסיף קרח.



קטשופ בלי סוכר

3 כוסות עגבניות מיובשות מושרות לשעה

מי השרייה של העגבניות שהשרנו

עגבנייה קטנה או 2 עגבניות שרי

מעט, כפית או כף של חומץ תפוחי עץ

2 תמרים

מעט מלח

מעט שמן זית

מעט שום כתוש לפי הטעם


תגובות