מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמה מותר ומה אסור באיספיקת לב

מה מותר ומה אסור באיספיקת לב

11/04/17 3:15
9 תגובות

דבר ראשון יש לי פגיעה בשריר השמאלי של הלב 37% השאלה מה מותר לי לעשות מבחינה פיזית (ללא לחץ דם או בצקות) לדוגמא אם עכשיו אני בטבע עם המשפחה, ויש ירידה ועליה קצת תלולים שלוקח רבע שעה כל צד. האם מותר לי לעשות אותם? והאם 37% לירידה בתפקוד חדר שמאל זה ממש מסוכן לאחר כך, הכוונה האם תמיד הלב מידרדר או שיכול להיות אפשרות שישאר יציב עד סוף החיים? (אני בן 26 לוקח טריטס 1.25 וקרדילוק 2.50)


תגובות

אריס
11/04/17 20:29

אני לא רופא, אך אני סובל מאי ספיקת לב מגיל 27 והיום אני בן 48. אשמח לשוחח איתך בהרחבה.

שמוליק9
12/04/17 0:41

אשמח לדבר justwatches24@gmail.com

שמוליק9
12/04/17 14:36

איך אתה מתפקד? היה התדרדרות של הלב? אתה מרגיש חולשה מסוימת? והאם אתה עוסק בספורט?

אריס
12/04/17 15:39

שלחתי לך מייל

אורי6
15/04/17 0:48

ואולי אם זה לא אישי ומפריע היה כדאי לעלות ולספר יותר כאן גם אני נמצא הקטגוריה וסה בין היתר בגלל מסתמים ואולי יותר מה שמכונה חכמת ההמוים יכולה לתרום וגם לאלו הדוממים

שמוליק שלום, אי-ספיקת לב במרבית המקרים לא מחייבת הקפדה יתרה והמנעות מביצוע מאמץ גופני, מלבד כמובן כאשר מה שמגביל הוא תחושה אישית לא נוחה כמו - קוצר נשימה, עייפות או כאב בחזה במידת מאמץ מסויימת ממנה מומלץ להמנע. יחד עם זאת, למרות שתשובה זו תקפה למרבית המקרים, ישנם יוצאים מן הכלל וביחוד אי-ספיקת לב שהתגלתה בסמוך להתקף לב, אי-ספיקה בגלל דלקת בשריר הלב בחודשים הראשונים לאחר אבחון הדלקת, אי-ספיקה הקשורה לנטיה מולדת או נרכשת שנמצאת באסוציאציה חזקה להפרעות קצב כמו ARVD, במקרים אלו ההגבלה על המאמץ המותר היא משמעותית יותר ולעתים יש להמנע ממנו לחלוטין, לפחות לתקופת זמן מסוימת. לכן בכדי לדעת בדיוק מה מותר ומה אסור, הייתי ממליץ לך להצטרף למכון לשיקום לב הסמוך למקום מגוריך, ניתן לקבל הפניה מהקרדיולוג שלך או מרופא המשפחה. במסגרת זו תוכל לבצע מאמץ תחת ניטור אק"ג ולחץ דם ותוך מעקב של רופא קרדיולוג המומחה לשיקום ושל צוות סיעודי ופרא-רפואי (פיזיותרפיסט, מדריך כושר מוסמך) מיומן, שידע לתת לך המלצות מבוססות ואישיות לגבי מידת המאמץ שנכונה לך אישית. כמובן אין הכוונה שכל מאמץ גופני יעשה במסגרת זו, אלא בייחוד שלבים ראשונים שמטרתם ללמד אותך על-בסיס היכרות עם הגוף שלך ותגובת לבך למאמץ, מהי מידת מאמץ שאינה מסוכנת מחד, ומיטיבה מאידך. מקווה שהתשובה עוזרת ונותנת כיוון לפתרון מלא של השאלה, כל טוב, ד"ר אסי מילויצקי

שמוליק9
10/05/17 0:49

ד"ר אסי מילויצקי שלום רב, אבל האם אי ספיקת לב בהכרח נהיית חמורה יותר עם השנים? או שעם טיפול נכון ושמירה ניתן לחיות עם אי ספיקת לב עד 120? תודה.

שמוליק9
09/05/17 23:20

ד"ר אסי מילויצקי שלום רב, אבל האם אי ספיקת לב בהכרח נהיית חמורה יותר עם השנים? או שעם טיפול נכון ושמירה ניתן לחיות עם אי ספיקת לב עד 120? תודה.

היי שמוליק, אי-ספיקת לב היא מחלה כרונית, וכשכזו טיפול טוב, כוללני ומתמיד בה שכולל אורח חיים בריא ופעיל ככל האפשר, תזונה נכונה בדגש מיוחד על דיאטת דלת מלח, טיפול תרופתי איכותי ומותאם, טיפול בתחלואה נוספת במידה וקיימת וטיפולים אחרים לפי הצורך (החל מקוצב או חיישנים לאיתור מוקדם של עודף נוזלים ועד לב מלאכותי במצבים קיצוניים) - מאפשר בהחלט לקיים חיים מלאים, ארוכים ופעילים. השליטה בכך במידה רבה היא בידינו - קודם כל החולה ויחד איתו הרופא ! עד 120 זו הבטחה קשה לכל אחד, בוא נכוןן לעד 100 כ-20 ומקסימום נופתע לטובה :) בברכה, ד״ר אסי מילויצקי