מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

בחילות

18/04/17 13:49
3 תגובות

עקב ירידה באפקטיביות של מירה רציתי לעבור ללוסטרל בהמלצת הפסיכיאטר. החלה בחילה מאוד קשה ובלתי נסבלת. הפסקתי לוסטרל וחזרתי למירה ועדיין אני סובלת מבחילות. מה מומלץ בטיפול בבחילות עקב בחילה ממערכת עצבים מרכזית?


תגובות

סימה-לבני
19/04/17 22:25

שלום רב,

 

אכן ללוסטרל יש תופעת לוואי נפוצה יחסית של בחילות. הדיווחים הם עד 30% מהמטופלים סובלים מהתופעה.

על פי המקרומדקס, התופעה נעלמת מעצמה ברב המקרים תוך שלושה שבועות, ובכל מקרה היא ניתנת לטיפול בתרופות נוגדות בחילות כמו אלה שניתנות למקבלי כמותרפיה. לדוגמא Ondansetron.

 

הבחילות ממשיכות גם לאחר הפסקת הטיפול בלוסטרל, כי לוסטרל Sertraline מתפרק לאט, זמן מחצית החיים שלו הוא 24 שעות,

הבעייה היא שגם תוצר הפרוק שלו הוא פעיל, וזמן מחצית חיים שלו הוא ארבעה ימים.

על פי זה, רק בעוד כשלושה שבועות (חמש מחציות חיים) התרופה תיעלם לגמרי מזרם הדם שלך, ואיתה המטבוליטים הפעילים, ואם היא זו שאחראית יחידה לבחילות, הבחילות ייעלמו ביחד איתה.

לחילופין, באפשרותך לבקש מהרופא תרופה מיוחדת נגד בחילות, ממשפחת נוגדי הסרוטונין, כדי להחזיק מעמד, לרשימת התרופות ממשפחה זו שמאושרות בישראל, הקליקי כאן .

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

קרן291
20/04/17 17:56

תודה רבה לך על תגובה כזאת מעמיקה, זה עזר לי מאוד במיוחד הרשימה שלך. כעת אני נוטלת מירה , אך עדיין לפעמים יש לי בחילות.  המליצו לי פרותיאוזין או טרבמין מה את חושבת על שילובן עם מירו? או שאת ממליצה על תרופה ספציפית מהרשימה שצירפת בשילוב עם מירו כי אני אובדת עצות בעניין הבחילות שלי ופוחדת לקחת תרופה שלא תשתלב עם מירו 

תודה רבה לך!!

סימה-לבני
22/04/17 23:32

שלום רב,

את כמובן יכולה לנסות פרותיאזין  Promethazine או טרבין Dimenhydrinate , ואם זה עוזר אז הרווחת, כי הן תרופות וותיקות וזולות.

אך מאחר שהבחילות נובעות מעלייה ברמת הסרוטונין בגוף, כתוצאה מהטיפול בתרופה ממשפחת SSRI (שפועלת על סרוטונין) הרי שהגיוני שתרופה מהמשפחה של נוגדי סרוטונין, תעשה את העבודה יותר במדויק. הטרבמין והפרותיאזין פועלים דרך עיכוב היסטמין (ולא סרוטונין) אז אולי הם יעזרו, כל אחד במנגנון הפעולה שלו, ואולי לא.

ואם לא, תוכלי לחזור אל הרופא ולדרוש ממנו לרשום לך תכשיר נוגד סרוטונין  כשאת מבינה יותר טוב מדוע הוותיקים לא עזרו.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"