מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההבראתי או שלא ממש?

הבראתי או שלא ממש?

23/04/17 21:48
1 תגובות

היי לכולם, המון זמן שלא כתבתי כאן, אני במקום אחר . כבר לא ד החולה ,כבר לא זאתי שלא שותה ביציאות ,כל כך טוב לי שהצלחתי להשתחרר מההגדרה הזו. אין לי בעיה לאכול מטוגן ב1 בלילה עם חברים ואין לי בעיה לא לזוז כל היום .ועם זאת,אני עדיין אותה בובת חרסינה קטנה ושברירית ומזה אני לא רוצה להשתחרר. לא יודעת איך קרה הפלא שאני אוכלת מעל 2000 קלוריות ביום ונשארת בתת משקל די רציני ,חלום הא? אז זהו שלא הכי.. נותן לי עוד יותר מוטיבציה להישאר ככה . מחזור אני לא מקבלת ,ספק אם יחזור ,כואב לי לשבת וכואב לי הגב .כואב לי ללכת הרבה. כלפי חוץ אני לא מראה את זה ...זורמת עם הבדיחות על הרזון שלי ,אבל קשה לי לוותר על זה. אני אומרת לעצמי ,ד ,את חייבת לעלות במשקל ,את חייבת לעשות מאמץ. אני עושה ואז אם יש עלייה של 50 גרם אני משתגעת מזה ,ישר רואה אותה ילדה מגושמת בת 16 אחרי שיצאה מאשפוז במשקל יעד הבלתי נסבל הזה.אז מה אני בעצם?? הבראתי? או שלא? מה זה ,קיבלתי כל מה שחלמתי עליו אבל עדיין כל כך חרדה מהכל???


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
23/04/17 22:53

הי יקירה, מהתאור שלך נשמע שאת בשלב בתהליך. עשית דרך משמעותית מאד. כן, זכרונות, תחושות מהעבר אומנם עוד שם, ויהיו שם, ואולי מה שאפשר להתחיל לבדוק זה איך בכל פעם שזה מגיע, את חוזרת להווה. נעזרת בטיפול. מתבוננת בדרך שעשית עד כה שלא מתבטלת עם זיכרון ופחדים. אלא מורכבת מכל מיני. והתמונה היא יותר רחבה. תמשיכי. תיעזרי בסממנים שתמכו בך.