מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

חיסיון

25/04/17 9:47
5 תגובות

יש לי שאלה קצת מוזרה. איך עובד הקטע של החיסיון עם הפסיכולוגית והדיאטנית? באילו מקרים מותר להן להפר את החיסיון? אני מתחילה להרגיש בנוח עם המטפלות וזה לקח הרבה זמן, בערך שנה, ואני אף פעם לא יודעת אם אני באמת יכולה להגיד הכל ולהיות בטוחה שזה לא ייצא לשום מקום ולאף אחד. תודה!


תגובות

הי, לא בטוחה שמבינה את שאלתך, את מתכוונת לחסיון שבו המטפלת שלך לא תעביר מידע לדיאטנית?

נועה23
27/04/17 9:21

היי דנה תודה. גם וגם באופן כללי אני יודעת שיש מקרים בהם ניתן/צריך להפר את החסיון, כאילו האם אני יכולה לספר לפסיכולוגית א לדיאטנית הכל ועדיין אסור לה לספר לאיש?

מישהי6
27/04/17 13:00

היי נועה התשובה למה ששאלת תלויה קודם כול בגיל שלך אם את מתחת ל 18 את יכולה לזרוק את המוסג חיסיון רפואי לפח... עם קצת לחץ ההורים שלך יכולים להוציא מהמטפלת שלך הכול. אם את בגירה זה קצת זה שונה. באופן עקרוני המטפל יכול להפר חיסיון רפואי רק אם את מסכנת את עצמך או את הסביבה שלך. הבעיה עם זה שבכול מה שקשור להפרעות אכילה המושג מסכנת את עצמך מאוד בעייתי. האם זה שצמת היום נחשב? או זה שהקאת? עבור הרבה מהמטפלים התשובה היא כן. לכן רמת החיסיון מאוד תלויה במטפל. הייתי עם 3 מטפלים שברגע שהייתי צמה/מקיאה/לא אוכלת לפי תפריט/חותכת היו ישר רצים להורים שלי. לעומת זאת היום אני עם מטפלת שלא תגיד כלום גם אם אני יספר לה שאני אובדנית. לגבי העברת מידע בין הפסיכולוגית לדיאטנית את חייבת להיות מאוד ברורה לגבי המידע שהן יכולות להעביר ביניהם. אחרת הן עלולות להניח שאת רוצה שהן ישתפו פעולה כי בחרת בשתיהן לטפל בהפרעת אכילה שלך

ולהוסיף על מה שמישהי כתבה, שיתוף מידע בין המטפלים שלך הוא לטובתך ובשירות ההחלמה, לעומת זאת, מידור, פיצול מידע והסתרות עובדים יפה בשירות ההפרעה. לכן, תמיד מומלץ לאפשר תקשורת פתוחה בין המטפלים שלך, ולסמוך עליהם, שמה שלא ממש חשוב, לא יעבור.

אלה14
28/04/17 19:43

בין מטפלים אין חסיון אם מדובר באישפוז.. אם מדובר בטיפול פרטי / אמבולטורי ואת בגירה ( מעל 18 ) חייב להישמר החיסיון! ללא הסכמתך ובידעיה שפרטים יצאו לגורמים לא רצויים לך את זכאית להגיש תביעה. אסור למטפל וזה לא קשור לעיסוקו להעביר עלייך מידע שלא בידיעתך לגורמים אחרים.. בהפרעות אכילה המחלה לא מוגדרת כפסיכיאטרית וגם לא כהשלחה לתחלואה ברפואה הכללית. תבדקי לעומק את הזכויות. אם תרצי תכתבי לי הודעה פרטית ואדריך אותך