מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

אמא

30/04/17 23:30
3 תגובות

ביתי חולה במחלה של הפרעות אכילה כבר 8 שנים. היו טיפולים ,היו הצלחות ,וחוזר חלילה.
ביית כיום בת 27 וגרה בבית שלנו.
האם היא צריכה לצאת מהבית של ההורים?
כיום עובדת אבל מצמצמת מאד בכמות האוכל ונראה שהמחלה חוזרת.והקאות חוזרות.
מצד אחד קשה לי מאד לחיות עם המחלה הארורה הזו. ומצד שני אני משלימה אם זה שביתי חולה, והיא צריכה להיות בבית בהשגחה.
היא טוענת שאם תצא מהבית ותהיה בחברת אנשים, המחלה פחות תעסיק אותה.
מצד שני היא לא ממהרת לצאת מהבית בתאנה שאין לה מספיק כסף .
מה הנכון לה ?


תגובות

אוראל-נבון
01/05/17 8:53

שלום שרינה, הפרעת אכילה עלולה לחזור ולכן כל מי שבעבר הצליחה להחלים, צריכה להיות מאוד עירנית במידה ומחשבות / התנהגויות מסוימות שקשורות להפרעת האכילה שממנה סבלה "צצות" שוב ולגשת מיד לטיפול. לרוב, כשחוזרים לטיפול מיד על ההתחלה , זה עוזר וחוזרים מהר (יחסית) לשגרה. לגבי שאלתך, האם בתך צריכה לצאת מהבית כדי שזה יעזור לה להחלים במידה והיא תהיה יותר בחברת אנשים? השאלה קצת מורכבת היות ואינני מכירה אותה וחסרים לי עוד פרטים. אענה באופן כללי מהפרטים שקיימים בגוף השאלה: לעניות דעתי, הבחירה האם להיות עם אנשים או לא , לא קשורה במקום המגורים . את כותבת שהיא עובדת ולכן אני מניחה שחלק מהיום היא לא נמצאת בבית ושיש לה שגרה מסוימת שזה טוב להחלמה שלה(במידה ותקבל טיפול). בנוסף, היות וכיום היא שוב סובלת מהפרעת האכילה, זה לא הזמן המתאים לשינוי מגורים מכיוון שדווקא שם , ללא השגחה היא עלולה להיות לגמרי לבד וזה יכול להוביל להחמרה. אני ממליצה לגשת לטיפול כמה שיותר מהר. בהצלחה, אור-אל נבון

dreams
02/05/17 16:14

כשיצאתי מהבית היחסים שלי עם ההורים השתפרו מה שאפשר להם לתמוך בי יותר מול המחלה

חג שמח שרינה, מערכות היחסים בינך לבין ביתך ובינך לבין הפרעת האכילה שלה מורכבות. בלי להכיר את שתי מערכות היחסים האלה הייטב, לא ניתן לתת לך המלצה אחראית. אני מבינה שקשה לך לשאת את חזרתה של ההפרעה ושאת רוצה להאמין לביתך, שיציאה מהבית אכן תשפר את מצבה. לא נוכל לדעת כאן מה באמת נכון עבורך ועבורה ואני חושבת, שייעוץ מקצועי בעניין יכול לעזור לך להגיע למסקנות ולהחלטות. בהצלחה!