מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהקנאביס , קלונקס, אסיוול..?

קנאביס , קלונקס, אסיוול..?

04/05/17 5:04
2 תגובות

מעשנת קנאביס רק בבית...
מה עושים שיוצאים מהבית ואסור לקחת את הקנאביס החוצה?
מבולבלת מאוד ופוחדת לערבב ...
התקף חרדה חזר לי כבר למעלה משבוע , ומוצאת את עצמי מבולבלת מאוד!
ערן הפסיכולוג שמחה לראות אותך עדיין כאן!


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
04/05/17 11:49

הי אורלי גם אני מעשנת רק בבית אבל זה בגלל הריח, פעם לקחתי גוינט ליום ארוך מחוץ לבית וכל האוטו הריח כמו פאב. היה לי וופיריזר ואותו לקחתי עם קופסא קטנה של קנביס (עד שהוא נשבר לי) וכמובן לקחתי צילום של הרשיון. חוץ מזה עשיתי עוגיות, ההשפעה שלהם שונה, היא ממש לא מיידית כמו עישון ולוקח להשפעה זמן להתחיל והיא מתפוגגת בהדרגה. לגבי שילוב עם אסיבל וחבריו אני לא חושבת שיש בעיה, לפחות לי לא הייתה בעיה, אבל אני לא סובלת מחרדות ועל השפעה משולבת בעניין הזה אין לי מידע

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
04/05/17 16:57

שלום אורלי התקפי חרדה נוטים לחזור ויש לראות כיצד מטפלים בהם, כך שיפגעו כמה שפחות בתפקוד ואיכות החיים. אני מבין שהקאנביס עוזר להרגיע את החרדה ואת חוששת שתצאי החוצה ותחושי חרדה מבלי הקאנביס שעוזר להתגבר עליה (או על הכאבים). חשוב לנסות ולהמשיך לצאת מן הבית, להתנגד לחרדה. כדאי להתחיל ביציאות קצרות ולאט לאט להרחיב את הזמן מחוץ לבית. במקביל כדאי לפנות להערכה מסודרת אצל פסיכולוג או פסיכאטר, כדי לראות האם שינוי מחשבתי והתנהגותי יכולים לעזור להתגבר על החרדה ולאפשר את איכות החיים והתפקוד, או שיש צורך בשלבים הראשוניים להיעזר גם בתרופות (שניתן לצאת איתן מן הבית) כמו התרופות שציינת בכותרת ויש עוד מגוון. טוב שכתבת על כך ופנית, כי מומלץ לטפל בחרדה מוקדם ככל שניתן, כי היא יכולה להתרחב ולהחמיר. עצם המודעות שלך מהווה סימן חיובי ואני מקווה שתתנגדי לה ותפני לעזרה כדי שתחלוף כמה שיותר מהר. נשמח אם גם תמשיכי לעדכן אותך, אילו המלצות קיבלת ומה עזר לך להתגבר על החרדה כדי שגם אחרים יוכלו ללמוד מניסיונך.