מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהבלתי ניתנת לתיקון

בלתי ניתנת לתיקון

04/05/17 9:11
2 תגובות

בא לי להרים ידיים ולהכנע ומה שיהיה יהיה. אין לי כוח יותר לשיחות, לתפריט הבלתי נסבל הזה, לארוחות, לידיעה הזו שכל ארוחה שאני אוכלת מנוגדת לכל מה שאני רוצה בשביל עצמי, לדבר היחיד שחשוב לי כרגע וזה הרזון. זה מטומטם, זה שטחי, זה חולה, אני יודעת את זה ועדיין אם אני ממש כנה עם עצמי, אין דבר שאני רוצה יותר מאשר לרדת במשקל, עוד ועוד, כמה שיותר. אני בטיפול כבר שנה וחצי ועדיין נאבקת. עדיין חולה. עדיין שונאת את זה. הגעתי ליעד כבר פעמיים אבל הוא בלתי נסבל עבורי. אני לא יודעת אם אני לא רוצה להיות יכולה לחיות עם הגוף שלי במשקל "תקין" או שאני לא רוצה. אולי זה שילוב. אני רוצה להיות יכולה, באמת. אבל המלחמה הזו כבר ממש ארוכה ואני עייפה, לא מצליחה לחדש כוחות. אני לא רוצה למות ואני בטוח לא רוצה לחיות ככה לתמיד, אבל אני מרגישה שזה חסר סיכוי, שאני שמה לעצמי מקלות בגלגלים בלי להתכוון בכלל, אבל לא יכולה אחרת. אז אולי אני צריכה להפסיק לנסות כי זה ממש מעייף ומדכא ומתסכל ולקבל את המצב כמו שהוא: אני דפוקה ואין מה לעשות, total lost, כמו אוטו דפוק שהנזק גדול מדי ולא שווה לתקן אותו. כולם נלחמים בי/ עליי, לפעמים זה מרגיש בי ולפעמים עליי. אני הכי רוצה להיות כבר מחוץ לעולם הזה, אני הכי רוצה להבריא ואני הכי לא רוצה למות אבל בא לי לשחרר קצת ולהכנע לדלג על ארוחה, לקצץ, להתאמן, לרדת במשקל, כי זה בערך הדבר היחיד שמקל עליי ועוזר לי להרגיש טוב עם עצמי.


תגובות

אור יקרה, קשה קשה מנשוא היא דרכך. אל תתייאשי. טיפול בן שנה וחצי הוא טיפול זעיר ולנפש יש את המקצב הפנימי שלה, כבדי זאת. יש יש סיכוי! חיבוק.

אור-0
06/05/17 19:46

תודה, למרות שלרוב זה מרגיש כאילו אין סיכוי, או שיש אבל הוא כל כך רחוק ואני כבר עייפה מלנסות להגיע אליו :(