מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותחרדתי עם התקפי זעם קולניים עד שנייה לפני אלימות וכול רעש בערב משגע את המוח

חרדתי עם התקפי זעם קולניים עד שנייה לפני אלימות וכול רעש בערב משגע את המוח

11/05/17 16:01
3 תגובות

לוקח ופאקס 150 מ"ג בבוקר בשעה 06:00 בשעה 17:00 1.5 מ"ג קסאנאקס ולפני שינה בשעה 20:00 מירו
הבוקר עובר סביר אחר הצהרים ועד השינה כאילו הקסאנקס עשוי ממיים אני לפני פגישה נוספת עם הפסכיאטרית
מה עושים לא יודע מה לבקש שיהי לי שקט כול היום
ולא להתעורר ב 4 בבוקר
מה אין תרופות להרגעה יותר עמוקה לא פוחד מהתמכרות יודע איך לצאת ממצבי התמכרןת


תגובות

סימה-לבני
11/05/17 21:53

שלום רב,

הזכרת בשאלתך שלוש תרופות ושתי אבחנות, האחת חרדה והשנייה היא התקפי זעם שהיא לא אבחנה, אבל בהבנה שלי, אפשר אולי לפרש אותה כמשהו שמתנהג כמו בהתקף פסיכוטי ובהתאם לנסות לטפל בתופעה.

להלן ניתוח התרופות שלך והאפשרויות שהרופא יוכל לשקול:

1. ויפאקס שמכיל Venlafaxin מיועד לטיפול בדכאון וחרדה. אתה לוקח 150מג, ולפי המיקרומדקס המנה המקסימלית היא עד 225 מג ליום, כך שהרופא יכול לשקול להעלות את המנה, אם לדעתו זה מתאים. לבדיקת התאמה למצבים נוספים וצפיה בתופעות לוואי הכנס כאן לעלון לצרכן שלו.

2. קסנקס מכיל Alprazolam מיועד לטיפול בחרדות וגם בפאניקה, אתה מקבל 1.5 מג, אך הרופא גם במקרה זה יכול להעלות את המינון ל 3-6 מג על פי הצורך ואף יותר. לעלון לצרכן הקלק כאן.

3. מירו מכיל Mirtazapine מיועד לדכאון בהתוויותיו, אך ניתן גם לחרדות וגם להפרעות שינה. והמינון המקסימלי הוא 45מג ליום. לעלון לצרכן הקלק כאן. 

הרופא יצטרך לאבחן אותך טוב יותר כדי להתאים לך את הטיפול כך שיכסה את היום, כמו שאתה מבקש.

הוא יכול להוסיף לך תכשיר אנטיפסיכוטי שיכוון להתקפי הזעם, אם יחשוב שזה המקרה, הוא יכול להגדיל לך מינון של התכשירים שאתה כבר לוקח, והוא גם יכול להחליף אותם באחרים ממשפחות אחרות, במיוחד אם הוא חושד שחלק מהתופעות שאתה מתאר הן תופעות לוואי של התכשירים ולא המצב האמיתי. כי לפחות במקרה של הויאפקס ומירו תוכל לראות ברשימת תופעות הלוואי הפרעות במחשבות, מניה, הפרעות בחלומות, בלבול ועוד בעיות פסיכיאטריות שאולי לא היו לך לפני שהתחלת את הטיפול בשני אלה, ולקסנאקס יש אפילו דיווח על התנהגות אגרסיבית ראה

סימה-לבני
11/05/17 22:14

ולקסנאקס יש אפילו דיווח על התנהגות אגרסיבית ראה כותרת כאן.

מכאן, שהפסיכיאטר אמור לנסות לאבחן אותך מדויק יותר אם ע"י שאלונים ואם ע"י מתן תרופות ממשפחות אחרות בנסוי וטעייה עד שיקלע לקומבינציה שתעשה לך הכי טוב.

בפגישתך עם הפסיכיאטר אתה יכול לבדוק איתו את האפשרות לעשות בדיקה גנטית לתרופות פסיכיאטריות שלפעמים נותנת הכוונה מדוייקת יותר לטיפול התרופתי.

הבדיקה לא מושלמת, אלא רק הסתברותית, וגם מהתשובה שלי אתה בוודאי מכין שלא מדובר כאן במתמטיקה, שיש תשובה אחת, אלא מדובר בתהליך משותף בינך לבין הרופא עד למציאת האופטימום.

 

מקווה שעזרתי קצת בהבנת הנושא,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

1960amir
12/05/17 10:37

אחלה

מדויק ממצא ומקצועי אעלה בפגישה הקרובה עם הפסיכיאטרית