מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק

התקף

אנונימי
אנונימי
18/05/17 21:18
8 תגובות

רציתי בבקשה לשאול האם פעילות גופנית מאומצת יכולה לעורר התקף?אני מתאמנת לאחרונה בעצימות גבוהה ומרגישה מצוין באימון למרות שהוא קשה ובעיקר התרוממות רוח לאחר מכן .אבל עם כל הכיף הזה מאז האימון האחרון נרדמה לי הרגל וזו תחושה מוכרת ולא נחמדה...רק אציין שזו אותה הרגל שלדברי הרופא וגם בהרגשתי לא התאוששה מההתקף האחרון לפני חצי שנה למרות הסטרואידים


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
18/05/17 22:03

פעילות גופנית אינה מעוררת התקף. כיום רואים בפעילות גופנית כחלק בלתי נפרד וחיוני לטיפול בטרשת נפוצה והשפעתה על עיכוב התקדמות המחלה והפחתת הסימפטום דומה ליעילות הטיפולים התרופתיים. על כן כל הכבוד על ההתמדה ואל תפסיקי לעסוק בפעילות גופנית. לצד זאת, לעיתים כאשר ישנה פעילות גופנית מאומצת חום הגוף עולה ובקרב אנשים עם טרשת נפוצה יש החמרה בסימפטום שחום הגוף עולה. כמו בכל דבר, חשוב לא להגזים. פעילות גופנית מאומצת מידי יכולה להוביל לפגיעה בגוף ובשרירים ובקרב אנשים עם טרשת נפוצה פגיעה זו תורגש בעוצמה גבוהה יותר. כיצד ניתן לדעת האם העצימות גבוהה מידי? פעילות מותאמת היא כזו שלאחר שעתיים הגוף התאושש וחזר למצבו הרגיל, כפי שהיה טרום האימון. פעילות גופנית המובילה למנוחה (התאוששות) לאורך כל היום, כנראה מאומצת מידי ולא מתאימה. כדי ללמוד ולהבין עוד על פעילות גופנית בטרשת נפוצה ניתן לצפות בהרצאה בנושא ולקרוא את התקציר בקישור המצורף.

שחרית
19/05/17 7:06

ערן תודה.למעשה אני מותשת יומיים אחרי אימון ארובי,אבל עם זאת לא רואה איך אני מוותרת על זה.רק פילטיס זה משעמם וליוגה לא התחברתי...

שחרית
19/05/17 7:11

וזה לא יפה לשמוח לאיד אבל הרבה פעמים אני משאירה אבק לבנות שאין להן כלום...

עינת-מילר
מוביל קהילה
19/05/17 8:11

אני בהחלט יכולה להתחבר למה שכתבת הנודע העניין והחוויה הכיפית ובטח שלא יציע לך לוותר על הפעילות החשובה הזו אבל גם בתוכה אפשר לשים גבולות ולהפחית את העצימות כדי לא להיות מוטשת יומיים. זה ניסוי מתמשך שבו את צריכה למצוא את האיזון בין העצימות והכמות לבין הגוף שלך ולהשאיר בצד את הגאווה והרצון להוכיח לעצמך, לעולם ולבנות ״הבריאות״ שאת יכולה. נכון מה שכתב ערן לגבי הקשר בין פעילות גופנית והתקף אבל יש מחירים להבאת הגוף לקצה שלו וזה נכון לכולם ללא קשר לטרשת. חשוב להיות קשובים לגוף, ללמוד לזהות את המקומות שהם שנייה לפני הקצה ושם לעצור/ למתן. אני לא יודעת איך מתנהל האימון שאת לוקחת בו חלק אבל אני בטוחה שאפשר למצוא איך למתן אותו בלי לעזוב לגמרי. בין השחור ללבן יש המון אפור- חפשי את האפור שלך ;)

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
19/05/17 8:53

שחרית, בוודאי שלא לוותר. אני מצטרף לדבריה של עינת באשר למציאת התחום האפור המתאים. מעבר לכך, אני חושב שאולי את מספרת בין השורות שהפעילות הגופנית עונה על צרכים ורצונות מעבר לשיפור הכושר, כמו להוכיח לעצמך ולהראות לאחרים. ייתכן שהמיקוד הוא להראות לעצמך שאת יכולה הכל או ל"נצח" אחרות ואז אינך ממוקדת יותר בגוף ובתחושותייך שלך, אלא רק בהשגת המטרה. אני מנחש שהשגת מטרות אלו כה חשובה ומתגמלת שהיא עולה על הכאב והמותשות באותם רגעים. יומיים התאוששות, זה המון זמן והרבה מעבר למומלץ, לכן כדאי לבחון את מטרות האימון ולבדוק איך את עונה לצרכים האחרים בדרכים אחרות, כאלו שאינן מתישות ואולי אפילו פוגעות בגוף. אני ממליץ על ייעוץ עם פיזיותרפיסט, שייבחן את יכולתייך ויבדוק מה קורה לך באימון האינטנסיבי. פיזיותרפיסט טוב יכול לעזור בבניית האימון הנכון ולהצביע על הסימנים המעידים שצריך לשנות, להפחית או להפסיק פעילות.

bar123
19/05/17 16:06

חליתי בגיל 24 אחרי התקף בעצב הראייה אחרי שנה וחצי ככה בערך הלכתי לעשות יוגה זה היה כיף כל כך...אבל למרות שכולם אומרים שאין קשר וספורט לא עושה כלום..אחרי חודשיים וחצי של יוגה קיבלתי התקף בעיניים שתיהן. אני כן חושבת שזה קשור.. כל פעם שאני עושה פעילות ספורטיבית ישר יש לי תסמינים של המחלה.

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
20/05/17 19:42

שלום בר, תודה ששיתפת אותנו. אני מבין שבגלל שכל פעם שביצעת פעילות גופנית הופיע התקף הגעת למסקנה שיש קשר בניהם. כל גוף וכל מערכת חיסונית פועלת קצת אחרת ומכיוון שאיננו יודעים ואיננו יכולים לנבא התקף טרשת נפוצה ייתכן שיש משהו בפעילות גופנית שמעורר אצלך התקף וכדאי לבחון אותו. לצד זאת, אני פעמים רבות נתקל ב"טעויות של הכללה". כלומר, שייתכן שהיו מספר צירופי מקרים שהתקף הגיע במקביל לפעילות גופנית ואז נוצר קשר בניהם, דווקא ההתקף הוצמד ונקשר למשהו שיכול לעזור. אני ממליץ קודם כל לשתף את הנוירולוג בקשר שמצאת ואולי מתוך היכרות עמך ועם מצבך הוא יוכל להסביר את הקשר. בנוסף, הייתי ממליץ לחזור לפעילות גופנית עם ליווי של פיזיותרפיסט המומחה בטרשת נפוצה כדי שיוכל להדריך ולוודא שאת מבצעת פעילות גופנית ללא גורמי סיכון. אנני ממליץ זאת בגלל שיש הרבה עדויות לגבי כך שפעילות גופנית יכולה לעזור, היא טובה בכלל לבריאות וגם כתבת שנהנת לבצע פעילות גופנית, אז קשה לי לחשוב שתוותרי עליה לגמרי.

עינת-מילר
מוביל קהילה
20/05/17 12:32

אני והטרשת ביחד משנת 1994, כשמונה שנים אחרי התחלתי, בהדרגה, להתאמן בקרב מגע ואני ממשיכה להתאמן גם היום. חשוב לי להדגיש שני דברים: שגם התחלתי בהדרגה, אימון אחד בשבוע שאליו נוספו בהדרגה במהלך השנים עוד אימונים עד ל-4 אימונים בשבוע. וגם אני קשובה לגוף במהלך האימון ויושבת לנוח שנייה לפני שהכוח נגמר ולא שנייה אחרי. היו לי התקפים במהלך 13 מהשנים שבהם אני מתאמנת ומעולם לא מצאתי קשר ישיר בין אימון (היו גם כאלו קשים יותר) לבין התקף. יתרה מזו, כאשר היה לי התקף קשה של הרדמות כל צד שמאל של הגוף בעלי דחף אותי ללכת לאימון בטענה "זה מעלה חיוך על פניך אז גם אם תעשי רק חמד דקות ובשאר הזמן תסתכלי זה שווה" ואכן הוא צדק ההשפעה הרגשית החיובית עזרה להתקף לחלוף מהר (בלי סטרואידים) אני מאמינה שהמשוואה הנכונה היא הדרגתיות + ההקשבה לגוף