מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהתופעה מוזרה בmri

תופעה מוזרה בmri

27/05/17 19:54
5 תגובות

שלום. עברתי בשנה האחרונה 4 mri,אך היום עברתי mri בפעם החמישית והחלה לה תחושה מוזרה שלא חשתי לפני. עם כל פולס של המכונה התחילו לי עיוותים בבטן,ממש הרגשה שהבטן מתעוותת ו"קופצת" לפי קצב הרעשים. בשלב מסויים זה נהיה בלתי נסבל ונאלצתי להפסיק באמצע. הרדיולוגית לא שמעה על התופעה מעולם וקצת זלזלה. אשמח לדעת האם זה משהו מוכר? מה יכול לגרום לזה? תודה רבה ושבוע טוב


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
27/05/17 20:23

שלום ליז, גם אני לא הכרתי תופעה כזו ואשמח שאחרים ישתפו מניסיונם. אינני יודע מה גרם לתחושות, אך ייתכן ואולי ישנו הסבר שיתאים. עברת הרבה סריקות בזמן קצר, ואולי חשוב לדעת מה הסיבה למעקב התדיר. ייתכן שנוצר קשר בין ה- MRI לבין תגובה רגשית מאיימת (כגון: כעס, חרדה, בהלה, פרשנות של איום וכו'). במידה והרעשים (שבהחלט יכולים להיות מציקים ולא נעימים) העלו תחושות ומחשבות כאלו, תחל תגובה של מערכת העצבים הסימפטטית (תגובת הילחם או ברח - תגובה אוטומטית של הגוף למצבי איום). כחלק מהתגובה של המערכת הסימפטטית גם הבטן מגיבה (תחושה שיכולה להיות מתוארת ככיווצים, כמו פרפרים ואחרים מדווחים על כאב ודחיפות להתפנות). לפעמים התחושות והמחשבות אינן מודעות ורק מרגישים את התגובה הגופנית. זו כמובן רק השערה שיכולה להתאים ומול הנוירולוג או רופא המשפחה שמכיר אותך יותר טוב כדאי לבחון זאת. במידה וזו האפשרות הסבירה בייותר, כדאי לפנות לטיפול תרופתי מרגיע לפני הכניסה ל- MRI.

עינת-מילר
מוביל קהילה
27/05/17 22:07

הי ליז לי הייתה פעם תגובה לא טובה לחומר הניגוד אבל היא הייתה שונה, היא באה לידי ביטוי בסחרחורת מיד כשקמתי מהמכשיר, הרופאה אמרה שאני חיוורת והשאירה אותי להשגחה לידה עוד שעה ולקח לתופעה הזו כמעט שלוש שעות לחלוף. מברור שעשיתי לאחר מכן אכן השתמשו בחומר ניגוד שמעולם לא השתמשו בו בבדיקות קודמות שלי. זה היה מאוד פשוט לבדוק, צלצלתי לכל מקום שעשיתי בו Mri והיה כתוב להם במחשב. למרות שלדעתי ההסבר של ערן יותר מתאים שווה לבדוק גם את הכיוון הזה

ליז444
28/05/17 12:14

היי. אני בספק אם התגובה הייתה מלחץ כי זה קרה רק בתדרים מסויימים. כמה דקות שלא הרגשתי כלום ואז כשחזרו לתדרים האלו הקפיצות של השריר חזרו. יצאתי מהבדיקה עוד לפני חומר הניגוד אז גם הוא לא הסיבה... בעלי שנכנס איתי לבדיקה אמר שהמשקל שהיא הזינה היה גבוה ב30 קילו מהמשקל שלי.. לא ידעתי בכלל שמזינים משקל. מה גם שהבחור שלפני היה רק עם חלוק עליו ויצא מהבדיקה סחוט מים כולו כאילו יצא ממקלחת..

ליז444
28/05/17 12:14

ותודה לכם על התגובות המהירות!!

עינת-מילר
מוביל קהילה
28/05/17 14:58

המידע שהוספת כרגע על הזנת משקל גבוהה ב30 ק"ג נשמע לי בהחלט כגורם מתאים להבנתי, אם המכשיר דורש הזנת משקלו של הנבדק אז לפרמטר הזה יש משמעות בבדיקה, הייתי מצלצלת למכון שבו עשית את הבדיקה ושואלת את השאלה הזו כדי שגם את וגם אחרים ידעו אם יש לתת את הדעת גם לפרמטר זה.