מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסאכילת שומנים וקרוהן

אכילת שומנים וקרוהן

אנונימי
אנונימי
27/05/17 21:35
1 תגובות

שלום.
סובל מקרוהן בן 32.
רזה ומנסה להשמין ( BMI=16 )
אני בתקןופה בלי הרבה שלשולים , להיפך יש יותר עצירות. CRP תקין
אבל יש לעתים כאבי בטן במרכז הבטן.

קראתי שלחולי קרוהן בזמן דלקת לא מומלץ לאכול מאכלים שומניים.

האם מותר לאכול שמן זית וטחינה?
אני אוכל 4 כפיות שמן זית ביום ועוד כ 30 גרם טחינה גולמית ומוסיף לה מים.
1. האם זה בסדר? או שזה עלול להגביר דלקת?
2. שמתי לב שאחרי ארוחה שומנית נניח 30 גרם טחינה + לחמניה אני אחרי שעה מפהק מאוד ומרגיש תשוש.
מה עלול להסביר את זה שארוחה קצת שומנית מעייפת אותי מאוד?
3. האם ארוחה שומנית עלולה לגרום לכאבי בטן?

תודה


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
28/05/17 12:46

שלום לפונה, שמן זית וטחינה הם מקורות טובים לשומן ובהחלט מומלץ לשלבם בתזונה שלך. הסבילות לשומן משתנה בין מטופלים שונים ובחלק מהמטופלים יש תת ספיגת שומן הגוררת ריבוי יציאות וצואה שומנית לאחר צריכת שומן. באשר לעייפות, יש לכך מגוון רחב של סיבות החל בתת תזונה, אנמיה וכו'. כמו כן, לאחר ארוחה גדולה ובמיוחד המכילה שומן לעיתים חשים עייפות כיון שזרימת הדם מושפעת מכך. לא ניתן לתת יעוץ פרטני במספגת הפורום, אך בהחלט מומלץ לפנות ליעוץ מסודר. בינתיים תוכל לנסות לפזר את השומן הנצרך לאורך היום ובכל ארוחה לצרוך כמות קטנה יותר ולבחון האם יש שיפור. בברכה, ליהי גודני