מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהאם קומבינציית הכדורים שאני לוקח בסדר?

האם קומבינציית הכדורים שאני לוקח בסדר?

29/05/17 14:59
1 תגובות

אני בן 56 לוקח כל יום :
2 גלוקומין 850 1 לפנה"צ ואחד בלילה באזור 12 בלילה
18 מ' זריקת ויקטוזה בצהרים
1 ג'ארדיאנס 25 מ"ג באזור השעה 6 בערב
-- נובונורם לפי הצורך עם האוכל לפעמים פעם ביום לפעמים פעמים ביום 2 או 3 מ"ג
חוץ מזה אני לוקח: 1 לנטון 30 לפנה"צ
1 לוסרדקס 50 מ"ג בלילה
1 ליפטור 40 מ"ג בלילה
1 אלוריל 300 מ"ג בלילה
1 סרוקסט בלילה
1 מירו בלילה
1 ברזל עדין 25 מ"ג במשך היום עם האוכל
שאלתי, האם אין ניגודים בין התרופות, האם כל המיקס הזה לא יכול להזיק לכליות, וגבי הסוכר האם הקומבינציה התרופתית הזאת בסדר?


תגובות

סימה-לבני
31/05/17 23:12

שלום רב,

 

רשימת התרופות שלך מחייבת ייעוץ תרופתי מסודר, שגוזל זמן רב ואיננו מתאים לפורום כאן.

אתה מוזמן לבדוק את תרופותיך בכלי החינמי שבקישור כאן.

אתה תדרש לאשר את התנאים של www.drugs.com ולאחר מכן להכניס את רשימת התרופות שלך, אחת אחת לפי השם הגנרי שלה, ובסוף לבקש שהמערכת תבדוק לך אותן.

חשוב לציין שרשימה מכובדת כמו שלך מעלה שאלות נוספות:

האם התרופות יעילות? אתה לוקח ארבע תרופות שונות לטיפול בסוכרת. האם מומחה לסוכרת נתן לך אותן? האם ואיך בדיוק אתה קובע שאת הנובונורם אתה לוקח לפי הצורך? האם אין מקום לשקול טיפול באינסולין במקום כל הרשימה המכובדת? מהו אחוז ההמוגלובין המסוכרר שלך תחת טיפול מורכב כל כך? אולי הוא נמוך מדי ואתה מסתכן בירידת סוכר שעלולה לגרום לאובדן הכרה ונפילות?

 

כפילות נוספת אני רואה בלקיחת סרוקסט שהוא SSRI ביחד עם מירו שגם הוא אנטידפרסנט. האם הרופא שנתן את התכשיר השני, יודע על התכשיר הראשון? 

האם הסיבה שאתה לוקח לנטון, עדין קיימת? אולי היתה קיימת פעם והיום כבר חלפה לה הצרבת?

יש עוד המון שאלות שנוגעות לרשימה מורכבת כזאת של תרופות לאדם צעיר בן 56 כדי להבטיח שכולן נחוצות, כולן בטוחות, כולן יעילות ונלקחות נכון, וכמו שציינתי בדיקה של רשימת תרופות כמו שלך איננה מתאימה לפורמט של הקהילה שלנו.

אנא פנה לקופת החולים שלך ובקש בדיקה של רוקח קליני, ואם אין בקופה שלכם, תתיעץ עם רופא המשפחה שלך, ואם לא יתן מענה לשאלותיך, תוכל לשקול פנייה לייעוץ תרופתי אישי ופרטי.

מקווה שעזרתי קצת,

בעיקר בשאלות ובקישור לכלי לבדיקת אינטרקציות בין תרופות כאן.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"