מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחיסון לחצבת

חיסון לחצבת

עינת מילר

עינת מילר

מוביל קהילה
07/06/17 14:54
15 תגובות

ישנה הנחייה של משרד הבריאות להתחסן לחצבת
מה לגיבינו התרשתיים, מישהו יודע?


תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
08/06/17 9:16

שאלה מצוינת וחשובה החיסון עלול להיות בעייתי בחולים המקבלים טיפול מדכא מערכת חיסון מאחר ומדובר בוירוס מוחלש. בנוסף, חיסונים מסוימים עלולים לגרום להתלקחות פעילות אוטואימונית. לאור זאת יש לשקול כל מקרה באופן פרטני עם הנוירולוג המטפל ומרפאת המטיילים.

עינת-מילר
מוביל קהילה
08/06/17 17:15

בדקתי עם הנירולוג המטפל שלי שאמר שכיוון שאני לוקחת גילניה אז אסור לי להתחסן ובנוסף אם מי מבני משפחתי שהתחסנו מתחילים להראות סימנים קלים של המחלה (דבר שיכול להיות אחרי החיסון) אז לשמור מהם מרחק לעשרה ימים

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
08/06/17 19:45

גילניה מדכאת את המערכת החיסונית, כמו גם תרופות נוספות לטרשת נפוצה. טוב שהעלאת נושא זה למודעות בקהילה שלנו. מצרף את מדריך התרופות לטרשת נפוצה שלנו - שם מתואר בקצרה מנגנון הפעולה של כל אחת מהן.

שרית22
08/06/17 21:36

אני מטופלת בטקפידרה. מותר לי להתחסן נגד צהבת?

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
09/06/17 10:20

צהבת או חצבת? (הם דומים בצליל וזה קצת מבלבל)

שרית22
10/06/17 8:15

סליחה....חצבת

עינת-מילר
מוביל קהילה
10/06/17 10:02

אני חושבת שכל הטיפולים לטרשת עושים במידה מסויימת דיכוי של המערכת החיסונית ולכן לא מומלץ להתחסן אבל עדיין הייתי שואלת את הרופא או האחות המלווה של התרופה כדי להיות בטוחה ואם את , או כל אחד אחר, מקבלת תשובה לגבי מי מהתרופות של הטרשת הקיימות, בבקשה שתפו שאחרים ידעו

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
11/06/17 9:07

מצטרף לתשובתה של עינת. גם אלו המטופלים עם טקפידרה נמצאים תחת סיכון ויש לבצע הערכה מיוחדת של סיכויים וסיכונים לפני שמקבלים את החיסון. לגבי הפגיעה של תרופות לטרשת נפוצה במערכת החיסונית, אצרף מדריך מיוחד שנכתב עם ד"ר כרמון שמתאר את תופעת הלימפופניה (בקישור המצורף)

שמוליק16
07/07/19 2:32

שלום ערן. סיכון לעומת סיכוי -מרגיש מבולבל מאוד! מצבי יציב מאוד. אני מתלבט האם לקבל את החיסון או לטוס מבלי להתחסן ,לפי השנת לידה שלי אני לא מחוסן

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
07/07/19 9:32

שלום שמוליק, אני מבין את תגובתך, אין הנחיה חד משמעית לכל האנשים עם טרשת נפוצה בגלל השונות הרבה בניהם, תלוי בתרופה שאתה מקבל, מצבך הגופני (ובעיקר של מערכת החיסון שלך) והיעד אליו אתה טס. לכן בנוסף להנחיות הכלליות יש להתייעץ באופן אישי עם הנוירולוג לגבי מצבך הייחודי, במקרים מורכבים ישנה התייעצות של הנוירולוג ביחד עם "מרפאת מטיילים". לדוגמה, רוב האנשים שמטופלים בקופקסון או באוונקס כן יכולים לקבל את החיסון לחצבת, ועדיין תמיד להתייעץ גם עם הנוריולוג המטפל. אצרף דיון נוסף שהיה לנו בנושא:

שרית22
11/06/17 18:06

תודה רבה

שרית22
12/06/17 21:50

ביררתי עם מרפאת טרשת נפוצה בתל השומר. אסור לחולי טרשת להתחסן בחצבת.

שמוליק16
07/07/19 2:29

אסור לכולם בכל מצב לא משנה איזו תרופה נוטל ? איזה רופא אמר לך בתל השומר הסיכון להדבק מחצבת לא יותר חמור מלהתחסן ?

שרית22
12/06/17 21:51

דרך אגב מה קורה כאשר אחד מבני הבית מתחסן? האם מסוכן להיות בקרבתו?

עינת-מילר
מוביל קהילה
12/06/17 22:20

כיוון שבעלי התחסן שאלתי את הנירולוג והוא אמר שאם יופיעו לבעלי תופעות לוואי מהחיסון אז לשמור מרחק, לישון בחדרים נפרדים, לא לשתות מאותה כוס וכו עד שהתופעות חולפות התופעות שניתן לזהות זה פריחה של נקודות אדומות על הגוף