מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין

סיבים בקרוהן

11/06/17 19:40
1 תגובות

שלום
עקב קרוהן
הומלץ לי לא לאכול פירות חיים פרט לקצת בננה
ולגבי ירקות רק מלפפון מקולף וירקות מבושלים - דלעת, גזר, קישוא.

רציתי לשאול איזה כמות סבירה לאכילה?
1. האם ארוחת ערב עם 2 גזרים ממרק ו חצי קישוא זה סביר? זה סהכ כ 100 גרם ירקות ממרק ואוכל את זה עם כ 100 גרם עוף ממרק.
2. אם אני אוכל כל יום את זה בערב ובבוקר אוכל 2 מלפפונים מקולפים האם זאת כמות סיבים מספקת בשביל שתהיה לי תזונה סבירה ולא יהיה לי חוסר בסיבים? ( יתר האוכל הוא בלי סיבים כמו עוף טחינה ביצה קשה לחם לבן וכו' )
תודה


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
11/06/17 22:06

שלום לפונה, ראשית יש להבין האם ההנחיה לתזונה דלת סיבים עדיין רלוונטית. במידה ואין היום היצרות משמעותית מומלץ להרחיב בהדרגה את התזונה. במידה ויש היצרות יש פתרונות לשינוי התזונה תוך הפחתת הסיכון חסימה כגון ממרחי אגוזים, מרקים טחונים ועוד. יש לפנות ליעוץ מסודר אצל דיאטנית. בברכה, ליהי גודני