מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחושש לגשת לטיפול - אשמח לעזרה במידע על מקומות

חושש לגשת לטיפול - אשמח לעזרה במידע על מקומות

11/06/17 23:31
1 תגובות

שלום לכולם :)
אני בגיר, מתפקד תפקוד מלא (מתפרנס, מנהל משק בית, מקיים זוגיות) אך הפרעת האכילה והחרדה קיימות ומשפיעות לרעה על איכות חיי.
אני *כן* רוצה לטפל בזה (ונחרד מהרעיון בו זמנית) אבל מכיוון שמלכתחילה אני אמביוולנטי כלפי טיפול אני די חושש שפנייה למסגרת הלא מתאימה תגרום יותר נזק מתועלת.
התחלתי בעבר גישושים ונתקלתי באנשים שכנראה לא מבינים שמילה לא במקום תגרום לאדם בוגר שסובל מהמחלה (עם כל זה שהוא בא מרצונו החופשי) לנוס על נפשו, מה שקרה כבר לצערי.
אני *לא* רוצה שזה יקרה שוב. לא רוצה להגיע לאיזה מקום "עייף" עם אנשים שכבר פיתחו עור של פיל ואיבדו את היכולת להבין שהם נותנים שרות לבן אדם, ולא עושים טובה למשוגע.
משיטוט באינטרנט קיבלתי את הרושם שלכל מקום/מרפאה יש גישה וממש "אופי" שונה וחשבתי אולי לנסות לקבל מידע כאן.
אז, בבקשה, אם אפשר, אני ממש אשמח אם תוכלו לשתף מנסיונכם (המקצועי/חוויתי) על המקומות שונים. אני כבר אעשה את החושבים לבד (אני לא מחפש שיפוטיות - ברור לי שיש דברים שיהיו אפקטיבים למטופלים מסויימים ושלא יתאימו בהכרח לאחרים).
למתעניינים - גיל -20 - 65, מיקום גיאוגרפי חדרה-גדרה, או במילים אחרות - גם ככה כתבתי יותר מדי.... בבקשה תקלו עלי ואל תשאלו שאלות.
תודהההה


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
12/06/17 8:14

הי, אני מבינה את החשש שלך. לא פשוט לפתוח נושא רגיש כמו הפרעת אכילה. נשמע שאתה מתמודד איתה הרבה זמן ובהחלט מגיע לך לקבל טיפול. לקבל כלי התמודדות אחרים שתוכל לממש את חייך באופן המלא ביותר. אני לא בטוחה היכן קיבלת את הרושם שמקומות הטיפול להפרעות אכילה שונים בגישתם. ההיפך הוא הנכון, המקומות הציבוריים כמו מרפאות של קופות החולים או בתי החולים עובדות בשיטות דומות- טיפול משולב ורב מקצועי: טיפול ריגשי-פסיכולוגי, תזונתי, פסיכיאטרי ורפואי במידת הצורך. המלצתי לך היא לעלות לאתר של העמותה לחקר וטיפול בהפרעות אכילה ולבחור מרפאה המתאימה לך באזור מגוריך דרך הפניה של רופא המשפחה. שם תוכל לעבור אבחון ולקבל תוכנית טיפולית מתאימה למצבך. הפרוגנוזה של הפרעת האכילה טובה יותר כשההתערבות הטיפולית מוקדמת יותר. שיהיה בהצלחה, ואנחנו פה.