מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיססוכר - לליהי גודני

סוכר - לליהי גודני

אנונימי
אנונימי
16/06/17 17:00
1 תגובות

ליהי תודה.
כתבת שלא כדאי 15 כפיות סוכר בקרוהן ואיישם את המלצתך וארד בהדרגה לכ 6-7 כפיות ביום.

רציתי לדעת האם גם לחם אחיד רגיל , כמו סוכר, הוא בעל השפעה שלילית על החייידקים הטובים והדלקת?
או שלפחות לחם רגיל אפשר להמשיך כרגיל ( אסור לחם מלא סיבים וכו' )

יש כאלה שאומרים שאם אין לך צליאק אין שום בעיה עם לחם ואציין שאם אני אוכל ביום מסויים 10 פרוסות לחם בלי שום דבר אחר או חריג אין לי גזים ושלשולים. יש כאלה שאומרים שגם למי שאין צליאק לחם לא טוב.

מה דעתך? והאם אפשר ביום נניח 8 פרוסות לחם אחיד ועוד לחמניה אחת רגילה?

תודה


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
17/06/17 22:09

שלום לפונה, מומלץ שהתזונה תהיה מגוונת ומאוזנת. לחם לבן אינו בעל ערך תזונתי גבוה ומהווה אצלך חלק נכבד בתפריט. אין צורך להפחית לגמרי, אך מומלץ להמיר חלק במזונות אחרים- אורז, אטריות אורז, תפוח אדמה מבושל/אפוי, בטטה במרק טחון או פירה, ירקות מבושלים, הגדלת המנה החלבונית בארוחה, שילוב מקורות לשומן שיתרמו לקלוריות ולשובע כגון טחינה ואבוקדו. במידה וההיצרות לא משמעותית ניתן להגדיל בהדרגה את המגוון. כאמור, חשוב שתהליך השינוי התזונתי יהיה בליווי מקצועי. בברכה, ליהי גודני