מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהתנגשות בין תרופות לתוספים

התנגשות בין תרופות לתוספים

22/06/17 12:30
1 תגובות

אני בן 71 סובל מסרטן הערמונית, סכרת (135) כולסטרול ושומנים בדם (ערכים תקינים) כל הצרות בשליטה ובפיקוח ורק במעקב.
תרופות קבועות אומפרדקס 40 מ"ג, איזיטרול 10 מ"ג גלוקומין 850 פעמים ביום, ליפיטור 20 מ"ג.
תוספים. קוונטום +50 מולטי ויטמין, גארויולה 500 מ"ג (אנונה ברזילאית), דקל ננסי, כורכומין, אומגה 3-6-9, שורש שן הארי 500 מ"ג, מורינגה ערבה, ג'ינגר 550 מ"ג, מגנזיום B6, אבץ פיקולנט, כל התוספים נילקחים בבוקר עם האוכל רובם כטיפול לסרטן הערמונית.
השאלות הם: האם יש התגגשות בין התרופות לתוספים? והאם יש צורך להפחית בתוספים?


תגובות

סימה-לבני
23/06/17 15:41

שלום רב,

 

רשימת התרופות והתוספים שלך מצביעה בברור על הצורך בייעוץ תרופתי מקצועי. ספרתי 15 תכשירים שונים, שחלקם נלקחים יותר מפעם ביום.

בוודאי שאינך מצפה שמשהי מאתנו תעשה זאת כאן ברשת, מבלי שכל הנתונים לגבי כל המחלות שלך וכל בדיקות המעבדה שלך לפנינו, ומבלי שיש לנו לפחות שעתיים פנויות למטרה זו.

השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך הן לא רק אם יש התנגשות בין התרופות לתוספים, וגם לא רק אם יש צורך להפחית, כי על שניהם אני עונה תשובה חיובית רק מעצם הכמות של התרופות והתוספים, אלא שעליך להוסיף את השאלות הבאות:

1. האם כולם נחוצים? באמת! 

2. האם כולם בטוחים? 

3. האם כולם יעילים?

4. האם כולם נלקחים נכון?

על אלה ועוד ניסיתי לענות בספר שפרסמתי לפני כשנה, ופרטים עליו תמצא למטה, אך המלצתי החמה היא לחזור לרופא המטפל העיקרי שלך, לספר לו על הרשימה שמופיעה למעלה ולבקש שיעזור לך בארגון מחדש של התרופות שרק כאלה שהתשובה לארבע השאלות שלמעלה תהיה חיובית, ישארו ברשימה.

מתנצלת שלא אוכל לעזור יותר מהמקום הזה,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"