מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

מה חוץ

24/06/17 17:52
3 תגובות

שלום, אני נוטלת 120 מג איטומין ו8 מג פרפנאן ורק כך נרדמת. אך מאז שהעלנו את האיטומין הגיעו בולמוסי רעב כבדים, רציתי לשאול מה במקום איטומין יכול להיות? שיעשה את אותו האפקט, ניסיתי בונדרמין, רספרידל, סרווקאול (גרם להתעלפויות), סטילונקס (גרם להזיות), מירו (גרם לבולמוסים) נוקטורנו, קלונקס עשה לי גם לאכול בלי הכרה, כי מעין איבדתי שליטה כשלקחתי אותו, מעין עירפול.
איזה כדור שינה יש שאינו גורם להשמנה, אך מרדים באמת? כי לדוגמא מהבונדרמין כדי להירדם אני צריכה לקחת ארבעה..


תגובות

סימה-לבני
24/06/17 22:51

שלום רב,

את מתארת מצב שבו שתי תרופות אנטיפסיכוטיות, שהן האטומין, Clothiapine והפרפנאן Perphenazine השפיעו עליך לטובה כדי לישון, והנה כאשר העלו את המינון של האטומין, הגיעו בולמוסי רעב כבדים.

את שואלת מה ניתן לקבל במקום האטומין שיעזור לך לישון.

את גם מציינת שניסית תרופות שונות ממשפחות שונות והן לא עזרו.

אני מבינה שלא ניתן לספר באינטרנט את כל העובדות, ואני מקווה שאת מבינה שלא ניתן לתת באינטרנט טיפול תרופתי, מבלי לדעת את כל העובדות.

 

לכן אציין רק שבאפשרותך לבקש מהרופא לחזור חזרה לתרופות ולמינונים שעזרו לך להרדם, ללא בולמוסי רעב. אך אם שניכם מרגישים שיש צורך בטיפול תרופתי אינטרנסיבי יותר, לרופא יש ארסנל שלם של תרופות אנטיפסיכוטיות, שהוא יכול להציע לך, את יכולה לבדוק כל אחת מהן מראש ולדעת פחות או יותר למה לצפות מבחינת תופעות לוואי, ולבחור את הקומבינציה שתשפר את מצבך הנפשי, כך שגם השינה תחזור אליך.

שימי לב שכל התרופות האלה לא משפיעות באופן מיידי, לפעמים לוקח להן 3 שבועות להתחיל לעבוד ולפעמים גם שישה שבועות.

לרשימת התרופות שמאושרות בישראל לטיפול במצבים נפשיים פסיכוטיים שיכולים להשפיע גם על מצב השינה, תרופות שנמצאות בקטגוריה של ATC  שווה N05AX  שהאטומין שייך אליה, הקליקי כאן.

לרשימת התרופות שמאושרות בישראל והן בקטגוריה של הפרפנאן, עם ATC שווה  N05AB  הקליקי כאן.

אם עוד לא ניסית תרופות ממשפחת הקלופיקסול, Zuclopenthixol ראי רשימה של ATC שווה A05AF הקליקי כאן.

 

כל המשפחות האלה לא מיועדות לטיפול בשינה, אלא במצבים נפשיים סוערים, שגורמים, בין היתר, לקשיים בשינה.

כל זה, אם הבנתי נכון את מצבך מתוך התיאור שלמעלה.

אם לא הבנתי נכון, ואם הבעייה היא בעיית אכילה בבסיסה, ואם את רוצה לקרוא על הפרעות אכילה ואיך מזהים אותן, אז מצאתי בשבילך כתבה מתוך "כמוני" ראי כאן.

 

כמובן שכל המידע הזה בא לעזור לך כשאת פוגשת את הרופא שלך, אך לא בא במקום לפגוש את הרופא.

 

תרגישי טוב,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

לא.בא.לי
25/06/17 9:33

תודה רבה!!!! עזרת לי מאוד

שירהשירה
23/11/17 22:17

סליחה מראש... אבל אפשר לשאול למה הכוונה ב"בולמוס רעב"? 

הכוונה היא לבולמוס אכילה?

וכמובן מקווה שמצאת פיתרון הולם לבעיה!