מנהלי קהילה
העשרה תזונתית בקרוהן
שלום
גיל 33
ידוע על קרוהן.
בCT לפני שנה אין הצרויות.
בתקופה יחסית טובה עם הקרוהן, יש שלשולים בערך רק פעם בחודש חודשיים
ורוב הימים בסדר.
אבל רזיתי מאוד לפני שנתיים ולא מצליח לעלות חזרה והתזונה לא טובה.
אם אפשר לשאול אשמח לעזרתכם:
1. אמרו לי לקחת אנשור. ניסיתי חצי מיכל מדולל במים וגרם לי בערב לכאבי בטן ושלשולים.
אז הרופאה אמרה שאנסה ניוטרן. האם יש הבדל ביניהם או שאם אנשור גרם לכאבי בטן אז סביר שגם ניוטרן?
אמרה שהיתרון שלהם הוא שמרוכזים מאוד בקלוריות ורכיבים ואפילו מנה ביום תיתן לי פוש.
כמו כן האם יש בניוטרן/ ניוטרן גוניור לקטוז? אני לא אוכל מוצרי חלב כבר 15 שנה ורגיש מאוד אליהם.
2. למרות שאין הצרות קשה לי מאוד עם סיבים. כל ניסיון לאכול לחם מלא או קצת יותר פירות וירקות גורם להמון גזים וכאבי בטן לכן נמנע מהם וככל שנמנע התגובות קשות יותר. מה יכול להסביר את זה שלמרות שאין הצרות לא מגיב טובים למאכלים עם יותר סיבים ומה כדאי לעשות?
תודה רבה!!
ליהי גודני
שלום לפונה, אנשור ונוטרן הן פורמולות מרוכזות ולכן עלולות לגרום לתסמינים אצל חלק מהמטופלים. ניתן לנסות פרמולה פחות מרוכזת כמו מודולן. באשר לסיבים- סיבים תזונתיים מותססים במעי על ידי חיידקים. בתהליך ההתססה נוצרים חומרים המזינים את תאי המעי אך נוצרים גם גזים ולכן יכולים לגרום לתסמינים ותחושת אי נוחות. במידה ונמנעת מאכילת סיבים תקופה ארוכה, סביר שהרכב החיידקים שלך במעי השתנה ובחשיפה לסיבים מחדש תחוש בנפיחות/ גזים/ אי נוחות. לרוב זה אמור לחלוף תוך מספר ימים, אך כדאי להיעזר בדיאטנית שתכווין אותך בתהליך. כמו כן, יתכן מרכיב של מעי רגיש ובמקרה זה ניתן לנסות דיאטה דלת FODMAPs שנידונה בפוסטים קודמים. מומלץ לפנות ליעוץ מסודר. בברכה, ליהי גודני