מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסהעשרה תזונתית בקרוהן

העשרה תזונתית בקרוהן

אנונימי
אנונימי
27/06/17 12:21
1 תגובות

שלום
גיל 33
ידוע על קרוהן.
בCT לפני שנה אין הצרויות.
בתקופה יחסית טובה עם הקרוהן, יש שלשולים בערך רק פעם בחודש חודשיים
ורוב הימים בסדר.
אבל רזיתי מאוד לפני שנתיים ולא מצליח לעלות חזרה והתזונה לא טובה.

אם אפשר לשאול אשמח לעזרתכם:
1. אמרו לי לקחת אנשור. ניסיתי חצי מיכל מדולל במים וגרם לי בערב לכאבי בטן ושלשולים.
אז הרופאה אמרה שאנסה ניוטרן. האם יש הבדל ביניהם או שאם אנשור גרם לכאבי בטן אז סביר שגם ניוטרן?
אמרה שהיתרון שלהם הוא שמרוכזים מאוד בקלוריות ורכיבים ואפילו מנה ביום תיתן לי פוש.
כמו כן האם יש בניוטרן/ ניוטרן גוניור לקטוז? אני לא אוכל מוצרי חלב כבר 15 שנה ורגיש מאוד אליהם.
2. למרות שאין הצרות קשה לי מאוד עם סיבים. כל ניסיון לאכול לחם מלא או קצת יותר פירות וירקות גורם להמון גזים וכאבי בטן לכן נמנע מהם וככל שנמנע התגובות קשות יותר. מה יכול להסביר את זה שלמרות שאין הצרות לא מגיב טובים למאכלים עם יותר סיבים ומה כדאי לעשות?
תודה רבה!!


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
27/06/17 22:31

שלום לפונה, אנשור ונוטרן הן פורמולות מרוכזות ולכן עלולות לגרום לתסמינים אצל חלק מהמטופלים. ניתן לנסות פרמולה פחות מרוכזת כמו מודולן. באשר לסיבים- סיבים תזונתיים מותססים במעי על ידי חיידקים. בתהליך ההתססה נוצרים חומרים המזינים את תאי המעי אך נוצרים גם גזים ולכן יכולים לגרום לתסמינים ותחושת אי נוחות. במידה ונמנעת מאכילת סיבים תקופה ארוכה, סביר שהרכב החיידקים שלך במעי השתנה ובחשיפה לסיבים מחדש תחוש בנפיחות/ גזים/ אי נוחות. לרוב זה אמור לחלוף תוך מספר ימים, אך כדאי להיעזר בדיאטנית שתכווין אותך בתהליך. כמו כן, יתכן מרכיב של מעי רגיש ובמקרה זה ניתן לנסות דיאטה דלת FODMAPs שנידונה בפוסטים קודמים. מומלץ לפנות ליעוץ מסודר. בברכה, ליהי גודני