מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהסבתא מעירה לנכדה על מבנה גוף ועל אכילת יתר

סבתא מעירה לנכדה על מבנה גוף ועל אכילת יתר

10/07/17 21:34
1 תגובות

הילדים שלנו שוהים הרבה אצל חמי וחמותי, שהם סבא וסבתא מהאגדות סה"כ. היום בתי בת 10 התקשרה משם בוכה, וסיפרה שהם לקחו אותם לאכול פלאפל, אחיה הציע לה לגמור את שלו והיא הסכימה, ואז סבתא התחילה לצעוק עליה מה פתאום, שהיא אוכלת יותר מדי והיא שמנה וצריכה לרזות.
בתי אמרה שסבתא אומרת לה את זה הרבה, ושהיא כל הזמן מסתכלת כמה היא אוכלת ומעירה לה על כמויות.
בתי בעלת עודף משקל, וכבר מודעת לכך וזה מפריע לה. לאחרונה עברה ניתוח שקד שלישי, ומאז נושמת יותר בחופשיות בערות ובשינה. הבטחתי לה שניקח אותה לדיאטנית או קבוצה בזמן הקרוב. אני מאוד חוששת שההערות של סבתא, אהובה וחשובה לה, יגרמו לה חלילה לקושי יותר גדול.
אשמח לעצות כיצד להתמודד, ואם יש הרצאה או סרט תיעודי העוסק בנושא של הסכנה שבמסרים כאלו לצעירים (ובעיקר לצעירות), אשמח עוד :)


תגובות

שלום לך, הדאגה שלך מהשפעות שליליות של חמותך בנוגע לאכילתה ולמשקלה של ביתך מוצדקות. למסרים האלה יש השפעות שליליות ארוכות טווח על הדימוי העצמי. למעשה, הן אף יכולות להחמיר אכילת יתר והשמנה. האם ניסית לשוחח על כך עם חמותך? הרשת מלאה בכתבות וסרטונים בעניין, מציעה לך לעשות חיפוש בגוגל או ב youtube. ובעניין הטיפול, חשוב גם לדעת שטיפול ממוקד ילד בשמנה בדרך כלל אינו מצליח וגורם אף הוא לתחושות כישלון, אכזבה ופגיעה בדימוי העצמי. מציעה מאד להתייעץ עם דיאטנית המתמחה בטיפול בהשמנת ילדים, כזו שעובדת בעיקר או רק עם ההורים. בהצלחה!