מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצההתקפלות הרגלים

התקפלות הרגלים

16/07/17 21:57
10 תגובות

שמתי ❤️ שלאחרונה לעיתים יותר קרובות יש לי התכופפות של רגל אחרת פעם ימין ופעם שמאל,מה זה יכול להיות?


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
17/07/17 8:36

הי שרונציק לא ממש ברורה לי הבעיה, למה הכוונה ההתכופפות של הרגליים. האם של הברך או של מפרק אחר ברגל? האם כאשר יש נסיון של ביצוע פעולה שגרתית כמו לבישת מכנס? איך מרגיש הקושי הזה כמו מפרק הולך קשה להזיז אותו או כמו שרירים חלשים מסביב שלא מניעים את המפרק?

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
17/07/17 13:20

היי שרונציק, מצטרף לעינת, תוכלי לפרט יותר לגבי מה שקורה ובאילו מצבים, אז יהיה קל יותר לנוירולוגים שלנו להבין ואולי לכוון אותך. בהליכה? ישיבה? שכיבה? עם מאמץ? ללא מאמץ? את חשה במקביל כאב? או התכווצות של שרירים?

שרון54
17/07/17 21:48

תוך כדי הליכה מתקופפת לי הרגל

עינת-מילר
מוביל קהילה
18/07/17 7:48

מכירה אישית את התופעה, זה קורה לי כאשר יש לי אזור כואב בגוף שקשור בהליכה, לרוב מפרק הירך. מידי פעם תנועה מסויימת שולחת כמו חץ של כאב ואז הברך של אותה רגל מתקפלת. אצלי זה לא מסתיים בנפילה, בזכות המודעות לכך שזה יכול להגיע והרגל השנייה אני מצליחה להתייצב. לדעתי חיזוק שרירי הרגליים יכול לעזור בהתמודדות עם ההתקפלות אבל לא במניעתה כיוון שלפי מה שאני מרגישה היא לא נובעת משריר חלש אלה מניתוק עצבי רגעי

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
18/07/17 12:41

חשוב להבין כמובן האם הרגל קורסת עקב חולשה של הרגל או סיבה אחרת ממקור עצבי. לשם כך יש לבצע בדיקה של הרגל מבחניה נוירולוגית

שרון54
20/07/17 18:44

אתמול עשיתי mri עם חומר ניגודי,במור מאר שנמצא בבי''ח מאיר בכפר סבא,לא שמו לי אטמים לאוזניים ולא אוזניות וזה היה די מציק, זו פעם ראשונה שלפני הmri כמה שבועות אני בחששות בעקבות כל התופעות שאני מרגישה בחודשים האחרונים וכמובן אחרי הmri אני בחששות מה הם התוצאות,אני אנסה להקדים את התור שיש לי בבלינסון מה27.9 יש לציין שפעם ראשונה שעשיתי mri הייתה במור מאר וולפסון חולון בשנת 2013 ובשנים לאחר מכן עשיתי בבלינסון ששם אני מטופלת, רציתי לשאול אם זה הגיוני כל החששות האלה (זה מחליש אותי מעט)?

יולו
20/07/17 18:53

לדעתי זה טבעי והגיוני החששות, גם אני מרגישה ככה, אבל אם מצליחים לתת לחשיבה ההגיונית לעבוד, אז צריך לזכור שהדמייה (MRI) זה לא מעיד בהכרח על המצב ומה שמרגישים זה הכי חשוב. יש פענוח שנראה עם מלא מוקדים ושמות מפחידים והמצב הקליני נפלא ויש להיפך מצב קליני קשה והדמייה שמפוענחת כמהלך רגוע... היה כאן לא מזמן תקציר של מאמר שמראה שאכן לא תמיד יש קשר. אני משתמשת בתוצאות ההדמיות אם הן עם שיפור (היו קצת) כמנוף לחיזוק פסיכולוגי של המצב הקליני שיש לו מקום לשיפור. הלוואי שגם הקליני ישתפר וההדמיה תהיה חיובית עבורך

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
21/07/17 12:39

תודה יולו, מצרף קישור לתקציר המאמר שציינת: לא תמיד כמות הנגעים כפי שנראים ב- MRI מעידים על המצב הנוירולוגי

עינת-מילר
מוביל קהילה
20/07/17 19:16

הי שרונציק דבר ראשון לא צריך להסכים לבדיקת Mri בלי אטמים ואוזניות זו השמיעה שלך שנהרסת וזה ממש חבל. אני הייתי שולחת תלונה למכון מור כדי שזה לא יקרה לאחרים. לגבי התחושות הן נורמליות בהחלט, אבל חשוב שלא לתת לחששות לנהל את החיים

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
21/07/17 12:54

שלום שרונצ'יק, החששות הן טבעיות לחלוטין ופעמים רבות יוצא לי לדבר עם אנשים על איך להעביר את הזמן ולחכות לפגישה עם הנוריולוג, עם כמה שפחות מחשבות טורדניות. אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולבקש או להזהיר - לפעמים הפיתרון של אנשים שנמצאים במתח וחשש מתוצאות סריקת ה- MRI הוא להכניס את דיסק ההדמייה למחשב ו"לבחון בעצמם" את ההדמייה. ניתוח ההדמיות הוא מורכב מאוד ודורש מיומנות גבוהה. מתוך שיחותי עם אנשים אני מוצא כל מיני הנחות שגויות שמנחות אותם, כגון שהמוח צריך להיות סימטרי ואז אם יש הבדלים בין הצדדים סימן שמשהו לא בסדר - טעות! המוח הוא לא סימטרי ולא צריך להיות כזה. כל סימן לבן במוח הוא עדות לנגע - טעות! יש לנו הרבה מיאלין לבן במוח וטוב שהוא שם. אותו דבר לגבי "חורים שחורים" או "חללים ריקים" וכו'. אני הייתי בדיונים שבהם ראיתי את טובי הרדיולוגים והנוירולוגים בארץ מתווכחים על כתם ובאילו דרכים נכון לפרש אותו. עוד יותר מכך, שאנשים נמצאים בחרדה, תמיד בצפייה בהדמיית המוח יעלו סימנים מדאיגים (כי בעת חרדה אנו מוכוונים להתמקד ולפרש כל סימן כאיום). לכן, בדיוק כמו שכל רופא שאינו רדיולוג או נוירולוג לא יפתח ולא יתיימר לפענח MRI של המוח, כך בבקשה גם אתם.