מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאברמוטיב לטיפול בכאבי קישיון ותסמינים נוירולוגיים

רמוטיב לטיפול בכאבי קישיון ותסמינים נוירולוגיים

17/07/17 10:57
10 תגובות

הי חברים, שאלה קצת מוזרה..
אני עם AS (דלקת חוליות מקשחת, סוג של דלקת מפרקים) והסבל העיקרי שלי הוא קישיון בוקר (אחרי שינה של 3-4 שעות - מתחילים *כאבי תופת בגב מאחורי הצלעות ובצלעות עצמן*). אחרי שעה מהקימה - זה עובר.. רק לעיתים רחוקות ממש נמשך עוד קצת..
הייתי בבירור נוירולוגי בגלל קפיצות שרירים וכאלה והנוירולוגית המליצה לי על רמוטיב. רמוטיב זו תרופת מרשם ממקור צמחי לטיפול בדיכאון קל עד בינוני (זו ההתוויה שלה).. אני לא בדיכאון. רשמו לי את התרופה כי הפעולה שלה עשויה להרפות שרירים ולהרגיע את מערכת העצבים וכך בעקיפין התרופה תתרום לכל התסמינים המוזרים שיש לי ואולי אפילו תשכך את הכאבים של הקישיון..
מישהו פעם לקח רמוטיב? יודע על תופעות לוואי? מישהו לקח רמוטיב לעניין שהוא לא דכאון? תודה ומלא בריאות!!


תגובות

ilana10
20/07/17 12:52

גם אני עם AS הראומטלוגית שלי נתנה לי אלטרולט 10 מ"ג. זו גם תרופה פסיכיאטרית אבל לפי ההסבר שלה זה פועל על מרכז הכאב (משהו כזה...). עוד לא התחלתי לקחת. חושבת להתחיל הערב. אדווח כאן אחרי שבוע - 10 ימים על ה"חוויה".

ilana10
20/07/17 12:54

בהזדמנות זו רוצה לשתף: היא נתנה לי לעשות בדיקה גנטית ואכן התברר שיש לי את הגן של AS. יחד עם זאת בבדיקות דם לא נמצא שאני בהתקף. (בכל מקרה סובלת מכאבים...). אם את בזמן התקף לפי בדיקות דם, כדאי שתבדקי לגבי התרופה הביולוגית.

טני-כליפה
20/07/17 13:53

הי אילנה, תודה על התשובה המלאה. גם לי יש את ה- HLA. ביולוגיות לא באה בחשבון כרגע, הסיכונים גדולים מידי. מה זאת אומרת בזמן התקף על פי בדיקות דם? על פי מדדי הדלקת הכוונה? מדדי הדלקת שלי לא בנורמה כבר יותר משנה.. בדיוק שלשום עשיתי בדיקות ואין שינוי (לא לטובה ולא לרעה). CRP=1.3 RSR=40

נועה7
22/07/17 23:05

רמוטיב מבוססת על צמח מרפא היפריקום שגם נוגד דכאון וגם מפחית כאבים (יותר כאבים עיצביים)

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
27/07/17 23:12

שלום לכם.
ההגיון מאחורי מתן נוגדי דיכאון לטיפול בכאב וכן להרפיית שרירים.
כידוע לכולכם כאב מועבר למוח באמצעות עצבים.
עצבים כדי לתקשר ביניהם משחררים מתווכים כימיים. כאשר דחף עצבי עובר לאורך עצב ומגיע לסוף הוא גורם לקצה העצב לשחרר מתווך כימי שנספג ע"י הקצה השני (כמו מין מירוץ שליחים) וכאשר הקצה השני נחשף לחומר הוא מייצר דחף חשמלי חדש שנודד עכשיו לאורך העצב החדש הלאה בדרך למוח או לשריר.
זה נכון לכל מערכות העצבים בגוף.
מה שכן מערכות עצבים שונות נבדלות גם במהירות ההולכה של התאים - וגם באיזה מתווך כימי הן משתמשות.
לרפואה יש יכולת לעשות כל מיני מניפולציות על המתווכים הללו. יש תרופות שמגבירות אותם - למשל תרופות לפרקינסון שמעלות את רמת הדופמין המתווך שיורד בפרקינסון. ויש תרופות שחוסמות אותם.
תחשבו על לשכלל את המקל שעובר במירוץ השליחים.
המתווכים הכימיים שמשמשים בהובלת הדחף מעצב לעצב דרך הסינפסות במקרים של כאב הם בעיקר סרוטונין. אם כך אתם יכולים להבין שמשהו שיחסום את הסרוטונין יגרום לירידה בהולכה של מערכת העצבים שתלויה בסרוטונין לפעילות תקינה. חטפו את המקל - מירוץ השליחים מבוטל. כמות מופחתת שלו תגרום אם כך - לירידה בהולכת הכאב נכון?
מה לעשות וסרוטונין משמש בעיקר שתי מערכות - מערכת הכאב, ו- ניחשתם נכון. מערכת מצב הרוח.
מכאן שאם ניתן תרופה שמשפיעה על כמות הסרוטונין בין העצבים נאיט שתי מערכות - את הובלת הכאב ואת הובלת מצב הרוח הרע.
לכן התרופות נחשבות למועילות לשני המצבים, ואכן אנשים בדיכאון שיש להם גם כאב כרוני נוירופטי מדווחים על הקלה בכאב במקביל לשיפור במצב הרוח ואנשים עם כאב כרוני שיש להם גם דיכאון מדווחים על שיפור במצב הרוח במקביל לשיפור בכאב.
אבל אל תשכחו לרגע - אנשים עם כאב שאין להם דיכאון - זה לא ישפיע להם על מצב הרוח ואנשים בדיכאון שאין להם כאב - זה לא ישפיע על הכאב שאיננו...
אותו דבר עם הרפיית שרירים.

מקווה שהצלחתי להסביר ותעבירו את הידע הלאה, כי לתרופות נגד דיכאון יש לצערי סטיגמה והמון חולים מסרבים לקחת אותן לכאב במחשבה שאולי אני חושבת שהכל מהראש ובעצם אני לא מאמינה להם שכואב. (ואני מצטטת תגובות שנאמרו לי...)

ד"ר גור

טני-כליפה
01/08/17 13:41

תודה רבה ד"ר גור! בהחלט תשובה ממצה ומרגיעה.. רק דבר אחרון ברשותך.. כתבת שמי שלא בדיכאון ויש לו כאב - זה לא ישפיע להם על מצב הרוח.. זה החשש שלי. אני לא בדיכאון, כרגע יש איזון מהבחינה הזו, אין מצב שזה יפר את האיזון הכל כך טוב שיש כעת? אם אין דיכאון זה פשוט לא פועל על מצב הרוח ולא מחמיר את המצב? תודה!!

ilana10
01/08/17 12:51

המון תודה על ההסבר. עזרתי לי להתגבר על החשש לקחת את התרופה שהראומטלוגית נתנה לי. (אלטרולט אם אינני טועה באיות).

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
04/08/17 22:27

טני כליפא. התשובה היא חד משמעית לא -אם אין בעיה בהולכת סרוטונין עודפת במוח - אין שום סיבה שחוסם סרוטונין ישפיע על מצב הרוח. ובאופן כללי אין שום סיכוי שחוסם סרוטונין יגרום למצב רוח רע - אם כבר - הוא עושה את ההיפך. רק קחי בחשבון שזה מורכב - כיוון שרוב האנשים שיש להם כאב כרוני קבוע ומטריד - אינם נמצאים מטבע הדברים במצב רוח מעולה... לא עניין של דיכאון - הם פשוט מוטרדים מהכאב. במקרים כאילה למרות שאין שום בעיה של דיכאון מצב הרוח משתפר כאשר הכאב נעלם - אך זה לא מהשפעת התרופה על מצב הרוח אלא מהעלמות הגורם המטריד. כך שאם הכאב יעלה ואת תהיי שמחה יותר זה לא בגלל שהטיפול השפיע לך על מצב הרוח אלא בגלל שהגורם המטריד נעלם. ד"ר גור.

טני-כליפה
05/08/17 22:09

ד"ר גור רות - מאחלת לך בריאות, אושר ואריכות ימים.. על המסירות שלך ועל האכפתיות שלך. עוד לא יצא לי להתקל ברופא שעונה בפורום מבלי לכסתח ומבלי שיעלו לי עוד מיליון שאלות. סיכמת את זה בצורה מושלמת ועכשיו אני יודעת למי לבוא הלאה לטיפול.. עד אליך (ושלא נצטרך).. תודה רבה ושבוע נפלא! :heart:

lub
06/08/17 1:19

מניסיון הכי אמיתי שיש, רמוטיב הוא מאוד קל מי שיש לו סטרס רציני זה לא ידגדג לו